NYHETER FRÅN IKEA – VARMARE HÖST

NYHETER FRÅN IKEA – VARMARE HÖST

0

IKEA presenterar lite höstnyheter och här delger jag er några av mina favoriter. IKEA är nog mitt absoluta favoritval av butiker, alla kategorier. Jag kan bara gå runt, runt, runt och drömma mig bort i alla möbelutställningar. Sedan brukar jag fnissa lite åt alla par som är osams, kanske lite elakt men så förbaskat klyschigt och underhållande. Har du någonsin börjat bråka med en partner, vän eller familjemedlem på IKEA?

För barnen

Den här serien heter LÅDDAN och är en badrumsserie för barnfamiljen. Den består av en tavla som fästs med sugproppar och på den tavlan kan man sätta en massa saker. Men den viktigaste komponenten är timglaset som ska hjälpa föräldrarna att få sina barn att förstå vikten av tid. Tid nog för tandborstning, tillräckligt med tid för duschning osv. Pris 179 kr. Säljstart i november.

”Alla som har barn vet hur svårt det är att få dem att borsta tänderna tillräckligt länge, eller att stiga ur badet när det är sängdags. Timglaset är till för att göra det enklare för barn och föräldrar att kommunicera.” Sarah Fager, designer.

ikea_laddan_serie

Färgglatt på golvet

Mattor är underskattad möbel (???). Vi har ett ställe i vårt hus som kändes så tomt och naket under en period. Men så köpte vi en stor jävla matta från IKEA, den kostade typ 3 000kr, men fasiken vilken skillnad den gjorde för hela känslan i vardagsrummet. Så inred mer med mattor, jag äskar mattor.

Den här heter HALVED och är fylld med klara, fina färger. Pris 1 795kr

ikea_halved_matta

 

Porslinet FINSTILT

Det är kul att duka med fint porslin. Att ha en serie i samma kulörer men olika mönster skapar en fin stämning vid bordet. Jag har gått från att vara typen med ALLT ska vara likadant och nytt till galet hopplock från loppis. Man ändras visst med tiden. Här är i alla fall serien FINSTILT som känns lagom och mysigt.

”Tradition och hantverk med en modern känsla. Så gick våra tankar när vi formgav serien FINSTILT. Det är ett rustikt porslin med stor omsorg om detaljerna – alla delar har olika figurer och uttryck men fungerar ändå fint tillsammans. Mönstret är inspirerat av folklore, klassiska, svenska kurbitsmålningar och andra penselmålningsstilar.”

ikea_finstilt_porslin finstilt

Your email address will not be published. Required fields are marked *