Om förhandsvisning av tv-serie, vikingamat och Gustaf Skarsgård!

Ett av de mest originella eventen jag varit på skedde i går. HBO har skapat en ny tv-serie som heter “Vikings” och som snart börjar sändas.

Man bjöd då in lite blandad press till Martin “E-Type” Erikssons restaurang Aifur som ligger i Gamla Stan. Hela restaurangen är som att kliva tillbaka till år 1000 e.kr. Eller ja det kan jag ju inte veta men jag antar! Rediga träbord, soffor och djurhudar. Jag med strumpbyxor var HELT fel då man slet sönder dem på allt man passerade. Det är mer anpassat för hellånga klänningar med hellånga armar. Alla som arbetar där var tidstypiskt klädda och ur högtalarna ljöd något slags drumljud som ökade känslan ännu mer.

Plötsligt ljuder ett horn upp och i trappan uppenbarar sig HBO Nordics personal som berättar lite om just HBO och vilka serier de sänder. Sedan ska vi äta.

Jag har redan innan det fått ta del av en fördrink. Kan ni ana vad? Just det MJÖD! Det var nog det äckligaste jag druckit ever. Kiss smakar nog godare. Fy fasen vad äckligt. Jag mådde tom lite illa pga det. Sambon älskade det och drack två. Middagen var en liten buffé. Lite smakprov på deras meny. 99% av maten var rökt. Jag tog några saker på min tallrik, luktade på dem, mådde ännu mer illa och försökte tugga på litet bröd. Sedan dolde jag maten under servetten och beställde in ett glas vanligt jävla vitt vin. Det gick ner.

Sen kom Gustaf Skarsgård och pratade lite om tv-serien Vikings, vilken roll han hade och så. Han var… lång. Han hade själv inte sett serien så han stannade och såg första avsnittet med oss. Martin “E-Type” Eriksson kollade också spänt på serien.

vikings

Efter det var jag tvungen att gå. Jag klarade inte av dofterna av mjöd och rökt mat mer. Upp ur källarlokalen och ut på gatan för att andas.

Men om vi bortser från min upplevelse så var serien ASBRA! Måste kolla vidare för den är oerhört välproducerad och har en story som naglar en fast.

Och restaurangen är faktiskt väldigt häftig. Det var bara jag som inte klarade av det.
Fick en goodiebag också!
image

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *