Rebtel krossar mobiljättarna med Rebel Calling

Rebtel krossar mobiljättarna med Rebel Calling

0

Att ringa utomlands med mobilen är ofta förknippat med dyra kostnader. Ett problem som telekombolagen kämpat med rätt länge. Nu kliver Rebtel in och skakar om hela branschen och låter dig ringa obegränsat för 1$ i månaden.

De stora telekombolagen i Sverige kämpar i motvind. Kunderna vill ha lägre kostnader och mer data medan telekombolagen försöker få i hop pengar för att möta den stora efterfrågan och bygga ut masterna och kapaciteten. Roaming och samtal till andra länder har alltid varit förknippat med stora kostnader och telekombolagen gör allt för att slippa ta betalt så hutlöst av sina kunder. Telia har till exempel tagit bort alla extra kostnader för samtal och surf i Norden och Baltikum vilket är ett bra steg framåt.

Rebtel tar över

Rebtel har skakat om hela sitt bolag och bytt ut styrelsen samt ändrat strategi och logga och kan nu erbjuda abonnemang för så lite som 1$ i månaden och då får du ringa obegränsat och kostnadsfritt i 50 länder. Surfandet har de inte gjort så mycket åt men att kunna ringa billigt på sina semesterresor eller arbetsresor är en bra början.

– I dagsläget levererar vi drygt 1 miljard minuter av internationella samtal per år och nu tar vi nästa steg med Rebel Calling – en tjänst som kapar teleoperatörernas struktur och har potential att förändra branschen i grunden. De lösningar som finns för internationell telefoni är inte tillräckligt bra; din operatör tar hutlöst betalt, gratistjänsterna fungerar bara ibland och telefonkort lurar användarna. Med Rebel Calling löser vi alla dessa problem för 25% av världens befolkning, säger Magnus Larsson CEO Rebtel.

För 1 USD i månaden möjliggör nya Rebel Calling kostnadsfria obegränsade samtal internationellt. Tjänsten fungerar vid lansering i mer än 50 länder världen över och ambitionen är att fortsätta bryta ner internationella telekomgränser och fortsätta utmana höga samtalsavgifter.

– Vi skall bli bäst på international calling och som vår nya logga avslöjar, har vi ett mål att vända upp och ner på en bransch i stort behov av förändring. Just nu har vi enorma förflyttningar över olika länders gränser och behovet att kommunicera på ett enkelt och billigt sätt har aldrig varit större. Vi lanserar ett varumärke skräddarsytt för en målgrupp som vill konsumera telekom fritt från internationella gränser, säger Fredrik Wrahme CMO Rebtel.

Rebtels nya ledning:

Magnus Larsson, CEO – Senast Sverigechef Comviq och tidigare VD Optimal Telecom.

Fredrik Wrahme, CMO – Tidigare global marknadschef för Tele2 Gruppen, VP Marketing Tele2 Ryssland.

Sara Börsvik, CFO – Tidigare chefscontroller Tele2 Sverige, CFO Network Norway, CFO Optimal Telecom

Johan Granlund, COO – Senast som grundare och CEO av digitala byrån Inventa, CEO Tele2 Kroatien och CCO Tele2 Ryssland.

Johan Dahlqvist, CTO – Senast CTO Net4mobility, Director Core Networks, Tele2 Group, CTO Tele2 Germany.

Jonathan Göransson, CCO – Commercial Product lead Tele2 Amsterdam, Product manager Comviq.

Your email address will not be published. Required fields are marked *