Rosa skrot? Hit eller miss?

Fick nys om ett nytt gym som öppnar på Söder i Sthlm. av Cissi Wallin som sett en annons och lagt den på Instagram.

Först blev jag lite arg och undrade vad fan tanken var. Det provocerade mig. Sen läste jag på och inser att stora delar av idéen är jävligt bra men jag är ändå osäker på om annonsen är rätt. Hade jag inte läst på hade jag ratat gymmet, nu kanske jag vill gå dit.

Gymmet heter Rosa Skrot och öppnar efter sommaren på Torke Knutssonsgatan 41.
Idéen är att öppna ett gym endast för tjejer men som är som ett vanligt gym. Skillnaderna är att man anpassar maskiner och andra prylar efter personer som kanske inte är två meter långa och lyfter 300kg. Ja, typ.

Jag har svårt att se om det är en bra idé eller inte. Om man tittar på de vanliga stora gymkedjorna så tycker jag att de är lika anpassade för kvinnor som för män. Det är fräscht och inbjudanden och de har klasser som passar alla. Jag tror att det är på de där gymmen i en källare utan lampor med svettlukten som sticker i näsan man tänker på när man tänker på att kvinnor inte är välkomna.

Själv är jag inte så förtjust i tanken på att hänga med endast brudar på ett gym men jag kan tänka mig att det är många som vill just det.

Vad tycker ni? Verkar det bra? Har ni saknat detta?

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *