Så tycker jag att ett kontor bör vara!

Jag skrev förut ett inlägg om hur det är att arbeta i ett öppet kontorslandskap. Det är inte min favorit men min verklighet. Satt och funderade på hur ett kontor bör se ut för det är ju väldigt många personligheter som arbetar på samma ställe. Men jag är helt och hållet FÖR det nya sättet att inreda. Jag tänker främst på yngre bolag med yngre medarbetare där Google är flaggskeppet.

Kolla bilderna nedan och tänk efter hur kreativ skulle du vara i den miljön till skillnad mot det vita, trista och högljudda landskapet?

Jag jobbar inte med något kreativt. Jag är en administrativ assistent men jag sitter här på kontoret 8h om dagen framför en skärm och mår dåligt. Jag får ont i ryggen, nacken, axlar, fötter (om jag står) och ögonen blir trötta av det EXTREMT skarpa ljuset vi har. Om jag hade ett kontor som Google hade jag inte velat lämna min arbetsplats klockan fem. Att ha möjligheten att ta sin dator och sitta i ett bollhav, skidlift eller en eka i olika miljöer skulle gjort mina dagar så himla mycket bättre. Friheten att välja ljus, hur jag sitter och hur jag arbetar väger tungt.

Jag inser att stora, etablerade företag i Sverige inte kommer kasta ut sina skrivbord och slänga in saccosäckar överallt men ni kanske förstår vad jag menar?! Möjligheten till val, inga fasta skrivbord och dedikerade platser och roligare miljö gör dagen bättre.

Hur har ni det?

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *