Svårt att läsa Top Gear som kvinna

Jag känner folk på tidningen Top Gear. Men jag kan ändå inte låta bli att uttala mig om tidningen. Personerna jag känner är inte på något sätt mansgrisar utan helt tvärtom. Men tidningen har flera gånger gjort mig besviken då man i artikel på artikel yttrar sig fel.

Vad jag menar är att de hela tiden riktar alla reportage mot män.

Exempel:

”Den här bilen får alla män att darra av upphetsning”

Men jag då? Jag är kvinna och skulle gå igång lika mycket över just den där bilen. Men jag har svårt att läsa dessa artiklar för jag känner mig utesluten. Varför inte adressera människor?!

Sen såg jag en bild när tidningen var med på ett event och med sig har man två ”yppiga” unga tjejer som delar ut tidningar. Det mest förlegade synsättet på bilbranschen.

Varför måste jag som kvinna hela tiden förklara mig för att jag gillar bilar, bilsport och mullrande motorer?

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *