Snart dags för Home Etc. i Malmö med mig på scen

Snart dags för Home Etc. i Malmö med mig på scen

Snart dags för Home Etc. i Malmö med mig på scen

Här är en intervju inför mässan!

Åsa Wallenrud är prylexpert och gillar verkligen nya grejor som kan göra hemmet smartare med hjälp av ny teknik. Hon vill väcka lusten för alla som tvekar att prova. Hon betonar att även om det är vansinnigt roligt att utnyttja ny teknik, så är det också bra på många sätt. Du kan styra larm, digitala lås och reglera belysning – ja t o m rulla upp och ner rullgardinerna i huset – när du är bortrest. Husets ekonomi – med värme, varmvatten, termostater etc – blir också betydligt enklare att ha kontroll över.

– För en del känns säkert de nya möjligheterna lite onödiga med att tända genom att klappa i händerna eller prata med högtalaren och be den sätta på önskemusiken. Men faktum är att genom en bra styrning av husets drift kan man spara pengar, öka säkerheten, ha stenkoll på värme, vatten, belysning och annan elutrustning, konstaterar Åsa.

Bland många olika lösningar lyfter Åsa gärna fram IKEAs Smarta-hem-satsning eftersom många människor handlar där och vet att företaget också arbetar för att nå många med praktiska lösningar hemma.

Tycker du att det är krångligt med lampor och ljud som styrs med hjälp av en app i telefonen?
Kom då och lyssna på Åsa! 

Åsa Wallenrud föreläser på Homescenen fredag 6 mars, lördag 7 mars och söndag 8 mars. Håll utkik på hemsidan och sociala medier för information.

Webb: Wallenrud.se
Text: Maria Arnholdt-Olsson
Bild: Tobias Björkgren

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *