Test av smarta klockan TicWatch E

Test av smarta klockan TicWatch E

0

Marknaden för smarta klockor är enorm, i alla fall om man inte använder iPhone. Här är en otroligt prisvärd modell som du bör satsa på – TicWatch E. 

Pris: 1 790 kr Köp HÄR!

Passar: Den som vill testa en smart klocka eller en som inte bryr sig om designen så jättemycket.

+
Prislappen
Snabb som fasen
Väger nästan inget
Batteritiden på 48 h


Plastig
Enkel i sin design
Inte vattentät

Har man inte provat en smart klocka än så bör man. Det underlättar livet enormt mycket och många av dem är dessutom så snygga att du inte behöver den där andra, analoga, klockan längre.

Du hittar en uppsjö av smarta klockor från Samsung, Huawei, Sony, Garmin, Fossil, Michael Kors osv. Du kan använda alla dessa till vilken Android-telefon som helst. Det är en stor fördel om man jämför med iPhone och Applewatch där man är lite mer låst. De flesta klockorna har en sak gemensamt – de är svindyra. Vissa vackra, vissa vedervärdiga, vissa supersmarta och andra lite mer korkade men de är dyra. Här kommer en mycket prisvärd modell att i alla fall börja med.

Säg hej till TicWatch

TicWatch finns i lite olika modeller, den jag fått att testa heter TicWatch E och är en sportigare modell, dock är TicWatch S ännu sportigare. Den är helt i svart och gjord av plast och gummi, för att passa den aktiva personen. Trots att jag är mer guld och metall-tjej så tycker jag att den passar ganska bra. Svart funkar ju ändå med allt. Och klockan är väldigt mycket lättare än andra smarta klockor, vilket också är positivt.

Ruskigt snabb

Klockan använder Wear OS av Google och är alltid uppdaterad med det senaste och du har då tillgång till alla appar man kan behöva. Tex Google Fit, hälsoappen, även om TicWatch E också har en egen träningsapp. Den är väldigt snabb i menyerna och bräcker några äldre klockor jag har liggande hemma. Den har en lagom stor urtavla (display) som gör att du både ser saker bra men också kan nyttja skärmen med fingrarna på ett bra sätt.

Den är tyvärr inte vattentålig så pass att du kan simma eller duscha med den, det är lite märkligt eftersom det är en sportklocka men för prislappen antar jag att man var tvungen att ta bort vissa saker. Batteritiden ska vara upp till 48 timmar.

4.5 / 5 stars