Uber lanserar pinkodsverifiering av resor för att stärka säkerheten

Uber lanserar pinkodsverifiering av resor för att stärka säkerheten

0

Uber lanserar pinkodsverifiering av resor för att stärka säkerheten

Uber har det senaste året lanserat en rad nya säkerhetsfunktioner för att öka tryggheten för både förare och resenärer som reser med Uber. Nu lanseras funktionen Verify My Ride som innebär att föraren behöver knappa in en unik pinkod, som bara är synlig för passagerare, innan resan kan starta. Funktionen har tagits fram för att säkerställa att resenären hoppar in i rätt bil och att föraren plockar upp rätt resenär.

Uber har tidigare lanserat funktionen Check My Ride, som innebär att en pushnotifikation skickas ut till resenärer med uppmaning om att dubbelkolla att bilen de hoppar in i har rätt registreringsnummer och förare. Nu uppgraderas funktionen och resenärer kan från och med idag aktivera Verify My Ride direkt i sin app. Den nya funktionen innebär att resenären efter en beställd resa mottar en fyrsiffrig kod som föraren behöver knappa in i sin app för att resan ska kunna påbörjas. Resenären kan visa pinkoden för föraren i sin telefon, eller läsa upp den muntligen.

– Verify My Ride är en i raden av flera säkerhetsfunktioner som vi har lanserat under det senaste året. Vi är övertygade om att teknik kan bidra till en ökad känsla av trygghet, och just den här funktionen utgör ett extra lager av säkerhet för att se till att rätt resenär hamnar i rätt bil, säger Jamie Heywood, chef för Uber i norra och östra Europa.

Funktionen kommer att rullas ut gradvis i Sverige från och med den 18 februari, och kan enkelt på- och avaktiveras av resenären.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *