Vad är skillnaden på Dyson V10 och V11?

Vad är skillnaden på Dyson V10 och V11?

0

Vad är skillnaden på Dyson V10 och V11?

Det innovationsdrivna bolaget Dyson släpper inte nya produkter utan att det ligger diger utveckling bakom. Så när V11 släpptes så var det inte pga några små detaljer, nej utan med helt nya lösningar.

Jag har själv V10 hemma som jag faktiskt älskar helt vansinnigt. Jag bor på 186 kvm fördelat på två plan och att släpa den gamla dammsugaren upp och ner för trapporna var ett helvete. Nu nyttjar jag V10 på ena planet och en robot på det andra planet. Skaftdammsugaren V10 har jag till kök och hall där det är absolut mest smuts, stora stenar och matrester och den fungerar strålande.  Jag har också testat V8 och den kan du läsa mer om här.

Men vad är då skillnaden mellan V10 och V11?

För det första har Dyson jobbat på att förbättra motorn så den är tystare och mer effektiv. V11 är smartare än tidigare modeller och kan själv anpassa sig efter ytan, golv vs matta. Du hittar också en display på V11:an som berättar vilken sugkraft som nyttjas, batteritid osv. i realtid.

Vikten är densamma som på V10 men handtaget känns smidigare då man gjort det lite kompaktare.

Till denna version av dammsugare har man också ett nytt munstycke som bara passar med V11:an då det munstycket är smart och anpassat efter V11:ans intelligens. Normalt byter man munstycke baserat på om man dammsuger på golv eller matta men det här munstycket fungerar på alla ytor och motorn anpassar sugkraften efter ytan. Jag har testat detta och det var ganska coolt. Ärligt talat, jag orkar inte byta munstycke på min V10 så jag kör mattmunstycket på allt. 🙂

Batteritiden är lite längre och luftfilter tekniken är också uppdaterad.

Behöver jag satsa på V11 eller kan jag köpa V10?

Jag tycket gott du kan köpa V10 om du hittar den på rabatt. Innovationerna i V11 är fantastiska men inte nödvändiga om du bara vill ha en grymt bra skaftdammsugare men just nu kostar de nästa lika mycket så varför inte satsa på en V11? 🙂

Ca pris V10 – 6 200 kr

Ca pris V11 – 6 800 kr

5 / 5 stars     
Comments
 • Emma#1

  20 oktober, 2019

  Hej,
  Jag undrar om ni fortfarande kan rekommendera v8 (billigare) och vad som är största vinningen med v10 eller v11 i relation till v8?
  Tack på förhand

  Svara
  • Åsa Wallenrud#2

   20 oktober, 2019

   Hej!
   Ja det kan jag. Du får lite kortare batteritid men det är fortfarande en kraftfull modell som du inte kommer bli besviken på.

   Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *