Visst vill du veta allt om ditt kiss? Kolla in U-Scan.

Visst vill du veta allt om ditt kiss? Kolla in U-Scan.

Att ha koll på sin egen hälsa är något som växer och växer och vi analyserar, mäter och kollar statistik på hur vi rör oss, vad vi äter och hur vårt blod mår. Men visst har du saknat att själv ha koll på allt du kan veta genom ditt kiss?

Företaget Withings är ett av mina favoritföretag och jag har bla en av deras vågar och framförallt har jag deras termometer. Nu under CES (en elektronikmässa i Las Vegas) lanserade dem just denna U-Scan för folket. Jag är inte den som är den men vetefan om jag är sugen på det här. Fast jag tänker då inte på informationen, jag tänker mer på hanteringen av den.

Från deras pressmeddelande

”WITHINGS, den ledande globala aktören inom uppkopplad hälsa, lanserar idag U-Scan, en banbrytande plattform och biomarköranalys i hemmet. U-Scan är en av företagets mest tekniskt avancerade enheter hittills, ett hälsolabb i miniatyr, hygieniskt placerat i toalettstolen och som öppnar upp för att analysera en mängd hälsodata i urinen. U-Scan lanseras i Europa inledningsvis med två konsumenthälsopatroner och i framtiden planeras flera medicinska versioner att adderas. De två konsumenthälsopatronerna är U-Scan Cycle Sync som ger kvinnor möjlighet att månadsvis följa menstruationscykeln samt U-Scan Nutri Balance, vilken ger användaren en detaljerad metabolisk guide till vätskebalans och näring. På den amerikanska marknaden är U-Scan under utveckling och blir tillgänglig när motsvarigheten till Läkemedelsverket i USA, FDA, har givit sitt godkännande.

Urinen är med över 3 000 metaboliter ett extraordinärt sätt att mäta och bedöma ens hälsa. Den ger en omedelbar översikt över kroppsbalansen och är integrerad i både övervakning och detektering av en stor mängd hälsoinformation. Människan urinerar i genomsnitt 7 gånger om dagen men en urinanalys sker vanligtvis en gång om året, om ens det. Syftet med WITHINGS U-Scan är att ändra på detta genom att i framtiden tillgängliggöra biomarkörsbedömningar i en trygg och integritetssäker miljö, direkt i hemmet och användarens eget badrum. U-Scan är en banbrytande produkt inom hemhälsa och är utvecklad som en mångsidig modulär plattform bestående av en tekniskt avancerad läsare designad som en sten och med utbytbara analyspatroner framtagna för att bedöma specifika biomarkörer utan behov av extern provtagning eller remsor. Smidig synkronisering med WITHINGS Health Mate-appen ger användaren en mängd praktiska insikter baserade på dagliga avläsningar.”

</p

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *