Wallenrud reser till Kanada

Wallenrud reser till Kanada

Min första resa utanför Europa. Japp.. Europa har jag kuskat runt i rätt mycket nu och det kändes lite speciellt att få ta sig lite längre. Det enda som grusar upplevelsen är att jag är pank och att min sambo inte är mer och delar upplevelsen. 

Lördag morgon, klockan är strax efter 06.00 och jag blir hämtad av syster, systers sambo och deras son. Underbart att få hänga lite med dem innan jag drog. Jag ser alltid till att åka i god tid och denna gång var det verkligen tur eftersom kön till Bagage Drop var längre än någonsin tidigare. Den var full av rika familjer som skulle på skidresa till Alperna under sportlovet. Det tog kanske 90 minuter att klara sig igenom den kön och säkerhetskontrollen. Tur jag hade lite extratid. 🙂

[bctt tweet=”Kön till Bagage Drop var längre än någonsin tidigare. Den var full av rika familjer som skulle på skidresa till Alperna under sportlovet. #Arlanda”]

På flyget till Frankfurt fick vi vara med om lite drama, och inte av den roliga sorten. Precis bredvid mig rasar en kvinna i hop i gången. Hon faller illa och är avsvimmad. Efter en tid vaknar hon till och hennes man, flygpersonalen och en självutnämnd ”sköterska” tar hand om henne enligt bästa förmåga. Jag är lite osäker men efter att ha hört diskussioner och sett hur hon mådde så gissar jag på blodtrycket. Men fallet gav henne också en rejäl smäll i skallen så hon skulle uppsöka läkare i Tyskland. Resten av resan spenderade hon hos personalen, liggandes som en fällkniv på en stol med en ispåse på huvudet. Det var oerhört läskigt när hon rasade och jag insåg först efter att jag flög upp ur stolen och var redo att göra vad som krävdes för att hjälpa, jag är glad för att jag har det i mig.

city-cityscape-amarpreet-kaur

Väl i Frankfurt blev det panik igen… Vi var sena från Arlanda pga trasig bagagehantering så min anslutning låg lite risigt till. Jag fick springa (ja eller försöka gå så fort min kropp klarar..) men hann ganska precis. Flyget till Kanada tog 8 timmar och var helt okej. Det var ett skruttigt plan och det var sanslöst trångt men skärmen på sätet framför bjöd på bra musik, schyssta filmer och lite roliga spel så tiden gick ganska fort. Det enda störande momentet på resan var mannen framför mig som hade någon hudåkomma i hårbotten och satt och kliade sig konstant i 8 timmar och hudflagorna flög runt om honom.

Sedan har ju jag som sagt aldrig flygit utanför Europa så jag var inte helt van vid säkerheten. Det skulle fyllas i blanketter, svaras på frågor av arga gränsvakter och köa för att visa papper och pass cirka sjuttioelva gånger innan man fick komma ut.

Blev hämtad av en chaufför som tog mig till mitt hotell och som gav mig en massa tips på vilka håll jag ska gå från hotellet för att nå vissa saker.. Synd bara att jag inte har något som helst lokalsinne eller minne så det var helt onödigt. 🙂

Nu är klockan strax 20.00 här, det vill säga att det är 02.00 i Sverige och jag är ganska trött. Men kollar i fatt Mellon, som suger, och planerar vad jag ska göra med min enda lediga dag denna vecka.

Over and out.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *