Wallenrud testar: BMW 420d Gran Coupé

Skärmavbild 2014-07-27 kl. 20.45.10

Wawawom.. Vilket praktexemplar va? Läcker design, läppstiftsröd lack och sportpaket. Se på maken…

Fast, jag vetefan om jag föll för den här alls. Den var så mycket av det jag inte vill ha så jag säger nog personligen nej till den.

Skärmavbild 2014-07-27 kl. 20.43.52

Utsidan med dess prakt och den torra insidan

Visst, den ser rätt läcker ut, det medger jag. Formerna är fina, linjerna smäckra och detaljerna iögonfallande. Med denna röda lack lyfts bilen ännu ett snäpp och lockar nyfikna blickar. Absolut stor raggpontetial i denna om man är kvinna som jag. Återigen, man i BMW är bara en klyscha och något man inte bryr sig så mycket om.

Insidan är exakt samma som på alla BMWs modeller. Inget speciellt, inget man kollar extra på och inget som designavdelningen lagt särskilt mycket tid på. Det funkar, allt finns och sitter väl på rätt plats. Gäsp!

Skärmavbild 2014-07-27 kl. 20.44.38

Teknik, köra och andra detaljer

Här har vi ett undantag från de bilar jag tidigare kört, den här bilen har lite mer finesser som att hålla dig inom filen och varna om du är på väg att köra över linjerna. Automatisk baklucka som jag älskar att flasha med när jag är på väg ut ur en butik och öppnar bakluckan på väg till bilen. Supertöntigt, jag vet, men jag älskar det. Saknar backkamera och automatisk infällbara backspeglar fortfarande.

Köra den är okej. Inget under av körglädje. Samma som andra modeller var gäller de fyra olika körlägena, men här märker man ytterst små skillnader. Provade alla lägen på motorväg inklusive att köra på manuella lådan, dvs paddlarna på ratten. Okej, om jag lägger i M samt sportläget så är den lite busigare jag erkänner det. Men så slukar den lite mer soppa också.

Bilen funkar ypperligt som “yuppieräcer” med det lilla extra.

Bakluckan är stor och rymlig och baksätet är också helt okej. Vi bilade en hel dag, tre personer, och alla satt bra och tyckte bilen gick fint.

Sammanfattningsvis vill jag säga att bilen är en bra bil, men lite väl trist. Då kan jag köpa en billigare och roligare bil med mer teknik.

Information

Bränsle: Diesel
Effekt: 135 kW / 184 hk
Vridmoment: 380
Miljöklass: EU6
Co2 värde: 121 g / km
Toppfart: 230 km/h

Pris pressbil: 507 600 kr

2.5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *