Wallenrud testar: Gato Negro Rosé

Wallenrud testar: Gato Negro Rosé

Jag är nyfunnen rosé-älskare. Jag är nämligen allergisk mot rödvin, får den värsta tänkbara migränen i ett dygn om jag smuttar på rödvin. Detta har lett till att jag inte ens vågat testa rosé. Men förra sommaren var jag några dagar i södra Frankrike och besökte lite vingårdar och min sambo ville så gärna köpa just rosé. Jag testade en mun och tyckte det var gott så vi köpte… 12 flaskor.

Nu i sommar började vi njuta av dem och jag insåg att jag tål dem samt älskar dem till mat och allt. Så kom ett bud med ett nytt rosévin från Gato Negro som jag testade.

För mig var det lite för mustigt. För mycket av det röda, för tungt. Jag föredrar de ljusare och lättare varianterna. Men sambon älskade det från första klunken och sa: Jag känner JORDGUBB!! Å visst var det jordgubbsarom i vinet.

Vinet funkar nog bäst till mat. Finns på Systembolaget nummer 72295 och kostar 59 kronor.

Årgång: 2013
Producent: Viña San Pedro
Leverantör: Pernod Ricard Sweden AB
Alkoholhalt: 12,5 %

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *