WALLENRUD TESTAR – HUAWEI MATE 9 PRO

WALLENRUD TESTAR – HUAWEI MATE 9 PRO

Efter många år av Apple iPhone så vill jag nu ge mig in i androidvärlden igen, jag har saknat den. iPhone i alla ära men den är ganska statisk och ligger långt efter i mycket. 

Huawei är ett märke jag hyser stor respekt för. Under mina år som anställd på Telenor fick jag veta så mycket mer om dem som de flesta nog inte känner till. Bland annat så bygger de all teknik som finns i våra basstationer, alltså masterna som ger dig täckning så du kan ringa och surfa. De besitter enorma kunskaper och det märks i deras konsumentprodukter också.

Bästa hittills?

Jag har testat flera av deras telefoner men vinnaren hittills måste vara Mate 9 Pro. en fulländad guldmobil med bra kamera, batteritid och känsla. Den är dock extremt lik en Samsung i sitt utseende, vilket den fått kritik för, men jag gillar hela känslan i alla fall. Dess största konkurrent är ju, lustigt nog, just Samsung Galaxy S7 edge.

Jag har haft lite problem med min, men ingen annan har haft samma problem (enligt forum m.m.). Skärmen reagerar inte alltid på mina fingrar. Jag får kämpa och trycka flera gånger för att välja saker. Det är enormt irriterande och jag hade lämnat tillbaka den om jag hade köpt den. Antar att jag fått ett ex som kanske inte vart helt hundra, fick ju långt före den kom ut i butik.

Batteriet

Batteriet är superbra, 4000mAh. I början var det fantastiskt men det har blivit lite sämre. Här ligger nog problemet mer i att jag inte har optimerat den så det är nog vissa appar som ligger på och drar onödigt mycket. Jag har noterat att från 100% till 80% går det väldigt fort, sen håller den rätt bra ner till 30% och då går det fort igen. Men återigen, jag är inte van vid android så det är säkert jag som gjort något galet eller kanske att jag inte gjort nåt alls. 🙂 Snabbladdning är ju grymt bra, vilket gör att jag aldrig känner oro, för med snabbladdaren i väskan vet jag att jag kan ladda i 20 minuter för att telefonen ska räcka hela dagen. Klar fördel. Men, de säger själva att den ska räcka i två dagar!! Just nu helt omöjligt om jag använder den som jag normalt gör. I så fall måste jag stänga av ALLT och gå in i batterisparläge som gör att jag inte får notiser alls förrän jag själv låser upp mobilen. Så jag vet inte ja.. Här blir det nog några poängs avdrag.

Kameran

Huawei samarbetar med Leica så kamerorna i alla deras senare mobiler är helt fantastiska. Jag var väldigt nöjd med iPhone 6 S kameran och sjukt missnöjd med iPhone 7:s kamera. Sedan bytte jag till Huawei och insåg att iPhone ligger lite längre bak, om man säger så 🙂 Det finns två kameror, Leica Dual kamera med en 12MP RGB-sensor och 20MP svartvit sensor. RGB-sensor fångar färger, medan den monokroma sensorn plockar ut de svart-vita detaljerna.

Huawei mate 9 pro leica

Selfiekameran är ju toppen. Jag är 38 år men jag ÄLSKAR selfies. Hahahaa.. Med den här kameran får jag så krispiga bilder att jag måste ta fler selfies. Huawei Mate 9 Pro har en 8 MP selfie kamera med autofokus. Ställ in kameran för att ta ett foto när du ler, eller placera fingret på fingeravtryckssensorn för att aktivera avtryckaren. En ny mjukvara identifierar automatiskt ansiktet och tillämpar anpassade inställningar för perfekt selfie.

PLUS

+ Galet bra kamera, både bakre och främre
+ Fin design
+ Snabbladdning och ett stort bra batteri

MINUS

– Hal, kräver något skal
– Repkänslig, kräver något skal
– Dyr. Kanske inte jämförelsevis med konkurrenter.

Pris: ca 8 000 kronor

5 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *