Wallenrud testar: LG G Watch

IMAG0494

Sedan jag såg den första reklamen för Android Wear så har jag längtat, trånat och fantiserat om hur jävla bra det skulle vara om jag hade en klocka med just det. 

Så kom dagen, då LG G Watch skickades över till mig och jag skulle få testa hur det funkade. Parade i hop klockan med mobilen och allt såg bra ut. Försökte med några röstkommandon som jag vet ska funka men allt slutade bara med Google-sökningar. Höll på flera timmar och vart mer och mer frustrerad. Till slut knäckte jag nöten själv, eftersom Android Wear ännu bara finns på engelska så var jag tvungen att ändra språket på mobilen till engelska för att de skulle kunna snacka med varandra.

När det var ordnat så var det inga problem med röststyrningen. Jag testade flera saker där det var smidigt att skicka sms till exempel. Men.. Den har svårt att känna igen svenska namn, så jag skickade bara meddelanden till min syster som heter Melody. När man sedan skulle diktera texten så uppfattade den lite märkliga saker så texterna vart helt oförståeliga och det skickas i väg på en nanosekund. Efter ett tag lärde jag mig hur jag snabbt stoppade det men det tog ett tag och syrran fick många konstiga meddelanden.

Det som var coolast var Google Maps och guidningen som låter mig veta när nästa buss hem går osv.

Gränssnittet på klockan var ganska snyggt och skarpt och tydligt. Men jag hade svårt att få koll på hur man ska svepa över skärmen för olika kommandon. Kräver nog en längre inlärningskurva än fem dagar. Jag hittade inte så himla många appar heller men en favorit var en sångapp som levererade texten till musiken jag lyssnar på, karaoke style! Underbart kul.

IMAG0495-MOTION

Batteritiden förvånade mig. Jag hade inte sparläge inställt med dimmad skärm osv utan den var fullt påslagen hela dagen och då höll den ca 1,5 dag. Bättre än jag trodde, helt klart.

Formen och storleken funkar bra, jag har väldigt små handleder men den kändes aldrig för stor. Däremot är den lika osexig som Sony och Pebble med sitt siliconband och fyrkantiga utseende.

Sedan är det ju det här med röststyrning.. Jag fann mig i många situationer där jag hade velat be klockan om olika saker men inte vågade pga att jag var på stan, på tbanan eller bussen. Det är fortfarande inte okej att prata “med sig själv”. Däremot tror jag den är optimal om du kör mycket bil och vill svara på mail, meddelanden och fråga Google saker. Den är otroligt snabb och gör nästan vad d u än ber den om. Lite mer utveckling, helst svenska språket och mer design så är den given…

 Display: 1.65-inch LCD IPS (280X280)

 OS: Android WearTM

 Compatibility: All smartphones running Android 4.3 and above

 Chipset: 1.2GHz Snapdragon 400 processor

 Memory: 512MB

 Internal Storage: 4GB

 Bluetooth: 4.0

 Sensor: 9-Axis (Gyro / Accelerometer / Compass)

 Water & Dust Resistance: IP67

 Battery: Li-Polymer 400mAh

 Strap size: 22mm (Interchangeable with other 22mm straps made of leather, fabric, or metal)

 Dimensions: 37.9 X 46.5 X 9.95mm

 Weight: 63g

4 / 5 stars     
About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *