WALLENRUD TVÄRVÄNDER OCH BÖRJAR PLUGGA

WALLENRUD TVÄRVÄNDER OCH BÖRJAR PLUGGA

0

Jag gick ut gymnasiet, det var knappt, hälften av klassen hade under åren slutat eller blivit ”sparkade” från skolan. Min klass bestod av alla dem som inte kom in på andra program, även jag.

Skolan var superbra år 1-5 ungefär. I sjätte klass började problemen med att jag hade svårt att koncentrera mig, svårt att läsa och komma i håg vad jag läst, svårt att svara på frågor på ett prov. Sen kom högstadiet och nivån på utbildningen höjdes så mycket att jag kände att jag tappade all kontroll. Jag gick nian med 2,5 i betyg. (Är så gammal så vi hade 1-5 betyg). Jag sökte olika program på gymnasiet och kom in på mitt tredje-handsval Handel & Administration. De tre åren var de värsta i mitt liv. Hade inga vänner, ingen hobby och skolan var värdelös. Så min uppfattning om skolan är i stort sett bara negativ. Nu när jag är 37 år vet jag varför det inte gick så bra för mig, jag har ADHD. Det innebär ju inte att jag kanske hade gjort bättre i skolan om denna diagnos ens fanns då men det ger i alla fall en förklaring till varför det gick som det gick.

Jobbat mig uppåt

Att få jobb efter gymnasiet var som en dröm. Jag är en arbetare ut i fingerspetsarna och inom ett par månader på IKEA hade jag fått ta stort ansvar och blev intagen i en grupp på avdelningen för dem som tydligt visade framfötterna. Sedan har min karriär fortsatt så, jag blir ofta informell ledare och utbildare och har lätt för att få jobb. Men jag är alldeles för rastlös, kunde inte behålla jobben utan ville hela tiden vidare då jag snabbt blev uttråkad. Mitt CV är väldigt långt men vittnar också om stor arbetslivserfarenhet och livserfarenhet. Men det är först runt 35 år som jag inser vad jag vill arbeta med. Jag älskar att skriva, jobba med sociala medier, att engagera folk. Jag såg på alla jobbannonser som var ute att de letade efter strateger och jag insåg ju att jag har INGET på papper att visa för att kunna landa ett jobba jag vill ha.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Återvända till skolan

Under några år har jag sneglat på Nackademin som har ett antal bra program inom yrkeshögskolan. Jag har så dåliga betyg och saknar matte så jag har inte varit behörig till de flesta men så vips så insåg jag att jag klarade mig till utbildningen: ”Digital Strateg”. Jag hamnade först på reservplats 29 men hoppade upp varje dag och tillslut var jag antagen. Jag tackade JA. Kommer jag klara detta? Hur ska jag göra med prov och studierna?

Framtiden

Jag tror det kommer gå bra. Jag bor med en mattelärare och jag har koll på smarta lösningar för att studera och minnas. Det kommer gå galant. Jag hoppas att jag efter 1,5 år kan landa ett jobb på ett kul bolag eller PR-byrå och att lönen matchar utbildningen. SVERIGE – NU KOMMER JAG!

PS. Jag kommer ALDRIG lägga ner Miss Geek. Jag älskar fortfarande prylar och bilar och att testa allt.

[bctt tweet=”Jag kommer ALDRIG lägga ner Miss Geek. Jag älskar fortfarande prylar och bilar och att testa allt.” username=”asawallenrud”]

Nackademin

Digital Strateg LÄNK

Saxat:

Som digital strateg kommer det att vara viktigt för dig att kunna avgöra vilka tekniska alternativ och trender som passar företagets verksamhet och därmed ger störst affärsnytta. Du kommer att bli en nyckelperson som utvecklar ditt företags eller dina kunders varumärke och implementerar strategier där slutkundens relation och interaktion med varumärket i digitala medier står i fokus.

Comments
 • Ove Jansson (@EcoOve)#1

  15 juli, 2016

  Hej Åsa,

  Lycka till med dina studier, det kommer du klara bra.
  Jag fundera själv på att för en gång för alla avsluta mina högskolestudier. Har bara en uppsats som ska skrivas. Har haft ett uppehåll på alltför många år med studierna men skulle behöva en godkänd examen för att kunna komma vidare i arbetslivet. Mest orolig nu för att hitta tiden och energin att sitta och skriva.

  Mvh Ove

  Svara
  • Åsa Wallenrud#2

   15 juli, 2016

   Tack ska du ha. Det kommer bli spännande men när man är målinriktad så kommer det nog gå bättre. Jag tycker du ska ta tag i det. Du kommer må så bra efteråt. //Å

   Svara
 • Elin Häggberg // Teknifik#3

  16 juli, 2016

  Vad spännande och kul!!! Heja dig!

  Svara
 • nestorforlag#5

  18 juli, 2016

  Jag är säker på att du kommer klara dina studier! Jag har också adhd och upplevt samma skolsituation som du beskriver. Jag tvivlade verkligen på mig själv när jag började högskolan och sa varje ny kurs till min man ”jag kommer aldrig klara det här”. Men det gjorde jag. Jag har pluggat 5 år på högskola, och skillnaden från grundskolan och högstadiet är att du pluggar ett ämne du själv valt och brinner för, samt att man lär sig strategier för att lösa olika situationer. Önskar dig lycka till. Kram

  Svara
  • Åsa Wallenrud#6

   18 juli, 2016

   Tack för stödet. Jag hoppas att den känslan infinner sig när det väl startar. //Å

   Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *