LITA INTE PÅ SALTÅ KVARN

LITA INTE PÅ SALTÅ KVARN

2

Jag har varit ett stort fan till Saltå Kvarns produkter. Det känns bra att köpa, det känns rent och svenskt. Deras bullar i deras bageri i Järna är magiska. Men så snubblade jag över lite information som nu gör att jag ställer mig i ledet för bojkott. 

Saltå Kvarn stoltserar med fina produkter i fina förpackningar. Det liksom känns som att man köper svenska lycka utan besprutning men med massor av solsken. Man kan också besöka dem i Järna där man kan fika och äta deras fantastiskt goda bullar.

Från vitt till svart

Men så fick jag lite information om ägarna och nu kommer jag ALDRIG mer att köpa Saltå Kvarn. Saltå Kvarn drivs av Vidarkliniken som består av antroposofer. De tror inte på vaccination av deras barn och de nyttjar endast homeopatiska mediciner.

Den gode medelklasskonsumenten som köper mjöl från Saltå Kvarn gör det antagligen för att det känns ”naturligt”. Och det stämmer. För visst är det naturligt att stoppa barkbitar i skallen på ett dött husdjur och fylla en kotarm med kamomill, för att sedan proppa ner alltsammans i åkern. Dessa metoder är antroposofins svar på konstgödsel.

Hur mycket av den traditionella läran Saltå Kvarn använder sig av är oklart, eftersom det inte finns någon utförlig information varken på hemsidan eller på produkterna.

Men det bryr sig nog inte konsumenterna om. Precis som för bratsen på gymnasiet är det symboliska viktigast för matmärkesfanatikerna, säger Karin Pihl, Expressen.

Antroposofi – Antroposofi är en närmast religiös kring andetro, reinkarnation, tro på demoner och magiska riter byggd rörelse som grundades 1913 av en krets personer kring den österrikiske naturvetaren, filosofen och esoterikern Rudolf Steiner sedan han brutit med Teosofiska samfundet. Antroposofi är enligt Steiner den kunskap, som människan på översinnlig väg kan erhålla om den immateriella världen

salta

salta03

Comments
 • swelon#1

  7 augusti, 2016

  Jag såg en video från Matgeek som tog upp detta ämne. Vi har endast köpt olivolja från Saltå men när den flaskan är slut så blir det något annat. Tack för att du tar upp detta till ytan.

  Mvh Ade

  Svara
 • Lena#2

  9 augusti, 2016

  Jag förstår inte ditt resonemang alls.
  Vidarkliniken använder både skolmedicinska behandlingsmetoder och homeopati.
  De patienter som behandlas på Vidarkliniken har valt det själva.
  Om antroposoferna inte vill vaccinera sina barn har väl ingenting med deras livsmedelsprodukter att göra?? Jag tycker att du blandar äpplen och päron.

  Svara
  • Åsa Wallenrud#3

   9 augusti, 2016

   Jag är nog vuxen nog att anse att Vidarkliniken och antroposofin inte är något jag personligen vill stödja. Det gör jag genom att inte köpa Saltå Kvarns produkter i framtiden. Sedan vad andra gör utifrån min information är upp till var och en.

   Svara
  • Niklas#6

   6 november, 2016

   Om man inte vaccinerar sina barn så ökar naturligtvis risken för smitta. Läs på vad antroposoferna har ställt till med i Järna – det ökar risken för hela samhället. Att de behandlar cancer med mistelextrakt etc tänker jag inte ens gå in på.

   Saltåkvarn ägs av antroposoferna. Om man inte önskar sponsra samhällsskadligt beteende så slutar man naturligtvis köpa produkterna. Annars sponsrar du en skadlig och rent av livsfarlig verksamhet.

   Svara
 • Puttepigg#7

  27 februari, 2017

  Man ska inte köpa skitsnacket om att antroposofernas skolor ska vara trygga för barn,och de inkomster som Saltåkvarn AB får in finansierar en stor del av verksamheten på deras skolor .Har själv gått på en sådan skola som heter Solberga och bott på elevhemmen Smultrongården från augusti 1969 till december 1971 och på Lärkan från januari1972 till december 1974, Och där på Solberga använde man sig av olika bestraffningsmetoder,iskalla duschar för att lungna ner elever som bråkar på elevhem,smisk på stjärten,örfilar,men hur det är på deras så kallade läkepedagogiska institut med elevhem och skolor nu förtiden hoppas att det har blivit bättre för dagens barn och ungdomar och förhoppningsvis att man har förbjudit all form av fysisk och psykisk bestraffning och ställt krav på att personal som jobbar på elevhem har rätt vårdutbildning . För att inte tala om antroposofernas mediciner som är en ren humbug Mistelinjektioner som ska bota cancer HAHAHAHA ta mej i brasan de patienter som har cancer som går på sånt har köpt grisen i säcken och blivit blåst på att bli frisk från cancer,och deras övriga mediciner som sägs bota allt från vanlig förkylning till andra avancerade sjukdomar hmmmmm ma kan undra om antroposoferna kör med tarsköljning typ lavemang som de tror ska bota olika sjukdomar 😀 :D.

  Svara
  • Puttepigg#8

   27 februari, 2017

   Skulle det ändå visa sig att man på vissa läkepedagogiska skolor använder sig av kontraproduktiva straffmetoder trots att dessa är förbjudna sedan 1979 så bör man överväga om man ska sluta stödja antroposofernas verksamhet via bojkott av deras produkter.

   Svara

Kommentera gärna!