APPLE  iPhone 11 samt 11 PRO, Apple Watch generation 5

APPLE iPhone 11 samt 11 PRO, Apple Watch generation 5

Editors choice
0

APPLE iPhone 11 samt 11 PRO, Apple Watch generation 5

I kväll var det återigen dags för Apple att visa upp nyheter som vi alla väntat på. Gissningarna har ju som vanligt haglat på nätet men vad var det som stämde?

Apple Watch

Japp, dags för generation 5. Samma design men nu kan man också köpa en i titanium. Man har jobbat med hårdvaran så numer kommer klockan inte att bli helt svart när den går i viloläge på armen utan skärmen kommer se nästan likadan ut. Men batteritiden på 18h kommer vara intakt.

Man har också uppdaterat med urtavlor och Nike samt Hermes får lite nya band.

”Vi har sett hur Apple Watch gör verklig skillnad i våra kunders liv och vi ser fram emot att leverera ännu fler funktioner med Apple Watch Series 5 och watchOS 6”, säger Jeff Williams, Apples operativa chef. ”Den smidiga integreringen av ny hårdvara och mjukvara erbjuder en förbättrad upplevelse som gör det ännu enklare för användaren att vara aktiv och hålla kontakten med dem och det som är viktigast.”

Från och med idag går det att beställa Apple Watch Series 5 (GPS) i 41 länder och regioner och Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) i 22 länder och regioner. Båda modellerna kommer till butikerna fredagen den 20 september.

Apple Watch Series 5 (GPS) kostar från 4 995 SEK och Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) kostar från 6 195 SEK. Den populära Series 3 (GPS) med inbyggd gps, optiskt hjärtsensor och vattentålighet kostar nu från bara 2 495 SEK och Series 3 (GPS + Cellular) kostar 3 695 SEK.

iPhone 11

Japp, vissa gissade på 10 PRO eller liknande men det blev helt sonika en 11. Den kommer i sex olika färger, där jag föll för den gröna, och en skärm på 6,1″.

Man har två kameror på baksidan där båda är på 12 MP men den ena är en ultrawide vilket ger en enorm vidd på bilderna. Sådant som sedan länge funnits på Android-modeller. Man har också ordnat bättre redigering för tex svartvita bilder. Mörkerfoto ska vara förbättrat, vilket man kan hoppas då det inte alls är möjligt att fota i mörker.

Ljudmässigt ska det också vara bättre med bla Dolby Atmos.

Frontkameran är också förbättrad och nu kan du spela in video i 4K och ta en slowfie!! Alltså en selfie i slowmotion.

iPhone 11 PRO

Där kom den, PRO! Hahaha..

Fyra coola färger som dessutom är matta, Midnight Green, silver, rymdgrå och guld.. Hela baksidan är som vanligt i glas men så mycket coolare med den matta strukturen. Man har jobbat på effektiviteten och batteriförbrukningen (4-5h mer batteritid) och med machinelearning som gör att mobilen lär sig dina behov och ditt användande. Mycket annat har skett under huven så att säga.

PRO kommer i två storlekar.

Tre kameror på iPhone 11 PRO

12MP Wide Camera, 12MP Telephoto Camera, 12MP Ultra Wide Camera = Deras svar på PRO kamera! Inga nyheter generellt på mobilmarknaden men nytt för Apple. Ska bli spännande att testa för att se hur den står sig mot tex. Huawei P30 PRO. Det som verkar vara magiskt är att mobilen (datorn) kommer kunna bearbeta bilderna åt dig med hjälp av machinelearning för att skapa ännu bättre skärpa och djup, det kan bli intressant.

Vid filming samarbetar alla tre kameror på ett smart sätt för att skapa fantastisk film, tydligen.

”iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max är våra mest kraftfulla och avancerade smartphones någonsin. De är fullpackade med avancerad teknik som proffsen kan utnyttja för att få jobbet gjort, men de passar precis lika bra för alla som helt enkelt vill ha den bästa enheten som finns, oavsett om de är proffsanvändare eller inte”, säger Phil Schiller, Apples vice vd med ansvar för Worldwide Marketing. ”iPhone 11 Pro är den första iPhone-modellen med trippelkamerasystem och har därmed den överlägset bästa kameran vi någonsin utvecklat. Våra kunder kan ta oerhört stor kreativ kontroll och utnyttja avancerade funktioner för bild- och videoredigering i iOS 13. Super Retina XDR är den ljusstarkaste och mest avancerade skärmen på en iPhone och A13 Bionic-chippet höjer ribban för prestanda och strömsnålhet för smartphones.”

iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max kan väljas med 64 GB, 256 GB eller 512 GB lagring, finns i midnattsgrönt, rymdgrått, silver och guld och kostar från 12 995 SEK respektive 14 295 SEK. Kunder kan även köpa iPhone 11 Pro för 10 095 SEK med inbyte5 och iPhone 11 Pro Max för 11 395 SEK med inbyte från apple.com, i Apple Store-appen och på Apple Store. iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max finns även att köpa via auktoriserade Apple-återförsäljare och vissa operatörer (priserna kan variera).

Your email address will not be published. Required fields are marked *