IFA: Sony Xperia 5, nyaste tillskottet i Sonys flaggskeppsserie

IFA: Sony Xperia 5, nyaste tillskottet i Sonys flaggskeppsserie

0
  • Elegant och kompakt utformning med en sofistikerad design som passar bra i fickan
  • Kamera med tre linser och den kritikerrosade funktionen ögon-autofokus från Sonys Alpha™-kameror, seriebildstagning med upp till 10 fps AF/AE-tracking (autofokus och autoexponering) med fler beräkningar upp till 30 fps
  • 21:9 CinemaWide™ 6,1 tums OLED-skärm med Full HD+ och Dolby Atmos®-ljud med otrolig färgnoggrannhet och fördjupad upplevelse
  • Förbättrad Game enhancer låter dig spela in ditt spelande och även förvränga din röst

Sony fortsätter utveckla sina smartphones och introducerar nu Xperia 5, det senaste tillskottet i flaggskeppsserien, som tar nyckelteknik från Xperia 1 till en kompakt, snygg och elegant smartphone-design.

̶Med Xperia 5 har vi tagit det som våra kunder älskade med Xperia 1 till en mindre design med den senaste prisbelönta tekniken från Sony, säger Mitsuya Kishida, VD, Sony Mobile Communications. Xperia 5 fortsätter att ge fantastisk prestanda och ledande upplevelser till en smartphone, på ett sätt som bara Sony kan.

Avancerad teknik i en elegant och kompakt design

Xperia 5 har det bästa av Xperia 1, men i en mindre design – samtidigt som 21:9 CinemaWide-skärmen är kvar. Den eleganta metallramen skyddas med slitstarkt Corning® Gorilla® Glass 6 både fram och bak, medan det IP65/IP68-certifierade vattenskyddet[i] på Xperia 5 skyddar mot väderpåfrestningar.

CinemaWide-skärmen 21:9 erbjuder mer användbar skärmyta och perfekt för användning av två appar samtidigt. Du väljer snabbt och enkelt om du vill dela skärmen med hjälp av Side sense, startprogrammet för delad skärm, eller med röststyrning.

Tre kameror, tre linseroändliga möjligheter

Xperia 5 kommer med BIONZ X™ for mobileoch ett avancerat kamerasystem med tre kameror, 12MP-sensorer och bildstabiliseringssystemet Optical SteadyShot™. Med ett 16mm-objektiv för supervidvinkelbilder, ett mångsidigt 26mm-objektiv och ett 52mm porträtt- och teleobjektiv (35 mmekvivalens) är du redo för alla fotosituationer.

I Xperia 1 introducerade Sony först av alla Eye AF[ii] (ögon-autofokus), i en smartphone, och för Xperia 5 tas tekniken ett steg längre med kameraförbättringar från Sonys Alpha-kameror. Med Xperia 5 kan du fotografera med seriebildstagning som har upp till 10 fps AF/AE-spårning (autofokus och autoexponering). Xperia 5 har också ökat AF/AE-beräkningarna med upp till 30 fps så att du kan fånga motivi rörelse med precisionsfokus.

Ta fantastiska bilder i dåligt ljus med den starka F1.6-linsen, stor 1,4μm pixelstorlek (pixel pitch) och bildsensorn med Dual Photo Diode. Tillsammans med brusreduceringstekniken RAW ger Xperia 5 vackra och skarpa bilder i dåligt ljus.

Först introducerad med Xperia 1 fortsätter Xperia 5 att ta mobil filmkonst till nästa nivå med hjälp av ingenjörer från Sonys division för professionella digitala filmkameror. Cinema Pro “powered by CineAlta” har förbättrats ytterligare, vilket gör att du kan skapa flera projekt med olika inställningar samt erbjuda mer flexibilitet när det gäller att justera vitbalansen, manuellt fokus och inspelningsnivåerna för filmljud precis som du tänkt dig. Du kan dessutom trimma enskilda filmklipp och slå ihop dem till en proffsig film – även när du är på språng.

Nytt för Xperia 5 är ”Fototipsen”, som hjälper dig förebygga fotografiska utmaningar så som exempelvis när ett fingerhamnat framför linsen eller att någon blundar, så att du alltid kan ta den perfekta bilden.

Xperia 5 är också kompatibel med Sonys applikation ”Imaging Edge™ Mobile”[iii], så att du kan överföra bilder från din kompatibla Alpha- eller Cyber-shot™-kamera, kontrollera kvaliteten och enkelt dela innehållet på sociala medier direkt från din Xperia 5.

Suverän upplevelse med 21:9 CinemaWide-skärmen och Dolby Atmos-ljud

Xperia 5 har det biolika bildformatet 21:9, men i mindre skala, så attdin upplevelse överensstämmer med filmskaparens vision.

6,1-tums Full HD+ OLED-skärmen med 21:9 CinemaWide drivs av Sonys prisbelönta BRAVIA®TV-teknologi och har X1™ for mobilemed HDR (High Dynamic Range) remastering-teknik för bättre kontrast, färg och klarhet.

Xperia 5 har också ett Creator-läge “powered by CineAlta”, som har inspirerats av färgåtergivningen Master Monitor som ger exakt färgnoggrannhet. Liksom Xperia 1 har Xperia 5 också 10-bitars tongradering[iv] som representerar en myriad av färger och levererar djupare svärta, medan färgerna återges mer naturligt. Displayen, tillsammans med den egenutvecklade bildbehandlingen, stöder ett brett färgomfång med ITU-R BT.2020 samt DCI-P3 med Illuminant D65.

Underhållning har blivit ännu bättre med Dolby Atmos, som ställts in i samarbete med Sony Pictures Entertainment, för en mäktig underhållningsupplevelse som omger dig med häpnadsväckande realism när du använder hörlurar eller Xperia 5s inbyggda stereohögtalare. Med stöd för Hi-Res Audio, både med sladd och trådlöst[v], DSEE HX och stereohögtalare gör det möjligt att lyssna på musik i sin renaste form.

Runda av underhållningen och starta upp ditt spel med förbättrad spelförstärkare så att du kan spela in ditt spelande i 20 fps och förvränga din röst med Game enhancers röstförvrängningsfunktion.

Med uppkoppling och underhållning hela dagen

Xperia 5 har den nya funktionen ”Smart connectivity” för att se till att du är uppkopplad till det mest optimala nätverket. Den använder Sonys inlärningsmotor (Neural Network Libraries) för att analysera Wi-Fi-signaler och förutse uppkopplingsproblem. Smart connectivity växlar automatiskt till LTE när den märker att problem med Wi-Fi-anslutningen är på väg att uppstå.

Xperia 5 har den senaste Qualcomm® Snapdragon™ 855 Mobile Platform med det integrerade X24 LTE-modemet för förbättrad prestanda med gigabit LTE-anslutning. Den har 4 x 4 MIMO-teknik som stöder alla LTE-band, även lågband är inkluderat på ett unikt sätt, så att du är uppkopplad även där det är dålig täckning.

Xperia 5 har också Smart Stamina, USB PD-snabbladdning och ett 3140mAh-batteri för att du ska kunna få underhållning hela dagen.

Matcha din Xperia 5 till din egen stil med fyra sofistikerade färger, blå, röd, svart och grå, som ger en elegant känsla med djup och färg. Färgmatchande fodral finns också för Xperia 5, Style Cover View gör att du kan se notiser och innehåll även när locket är stängt, Style Cover Back hjälper till att skydda din telefon från oavsiktliga skador och den tredje modellen är Style Cover Leather.

Tillgänglighet

Xperia 5 levereras med Android™ 9 Pie och är tillgänglig från oktober 2019 med ett rekommenderat pris på 7990 SEK. Xperia 5 kan förbeställas från och med nästa vecka, tillsammans med de prisbelönta WF-1000XM3 helt trådlösa hörlurarna med brusreducering.

Your email address will not be published. Required fields are marked *