Bloggutmaning: Dag 02 – Här har jag bott

I dag ska jag berätta om var jag har bott. 

Jag föddes i Hallunda, granne med Carola Häggqvist. Mamma var bara 19 år när jag kom till världen. Efter ett par år flyttade dem till ett radhus i Skogås. Och efter ett par år där flyttade vi till Eriksberg. När jag var 6-7 år flyttade vi till Masmo där vi bodde i hela 10 år. Här gick jag hela grundskolan och första året på gymnasiet. Masmo var en fantastisk plats att växa upp på med härlig gemenskap, fritidsgård, lite skola, dagis mitt i området och alla serviceställen man behövde. Men detta var ju också på 80-90 talet innan allt bommade igen. I dag när jag åker dit bara för att kolla läget så är det ganska deprimerande. Alla butiker och lokaler är bommade, skolan riven och allt känns trist.

Masmo

Masmo

Men efter skolavslutningen i första ring flyttade vi till hus. En villa var köpt i Huddinge, vid sjön Trehörningen. Här bodde jag tills jag fick en lägenhet i present av min morfar på min 20 års dag! Så jag flyttade till Hornstull och en liten etta på 28 kvm. 28 underbara och alldeles egna kvadratmeter. Här kom jag att bo i åtta år. De första fyra åren var lägenheten en hyresrätt och jag bodde själv. Men efter fyra år skulle huset ombildas och jag minns att jag inte ville för jag var så rädd för lån. Jag vägrade ha lån på någonting. Jag bodde för tillfället i Åre och pappa fick sköta allt åt mig, och det var också han som övertalade mig att köpa! Tack pappa. Lägenheten fick jag för 400 000kr. Strax därefter flyttade mitt ex in och bodde med mig i ca fyra år. Men sedan sparkade jag ut honom med buller och bång.

Några månader senare träffade jag min största kärlek, vi köpte en lägenhet i Aspudden och flyttade ihop efter ett halvår! 🙂

Här bor jag nu alltså!

Skärmavbild 2014-01-16 kl. 07.42.29

 

Dag 01 – Jag i årskurs 1-6
Dag 02 – Här har jag bott
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Mina favorit nätbutiker
Dag 05 – Om jag var ett djur…
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Vänskap
Dag 08 – Ett ögonblick jag aldrig kommer glömma
Dag 09 – Favoritprylar i hemmet
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Älsklingsplagg i garderoben
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Något jag skäms över
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min kost
Dag 19 – Favoriter på gymmet
Dag 20 – Jag på högstdiet
Dag 21 – Om jag vann 100 miljoner kronor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Min ungdomsrevolt
Dag 30 – Hypokondriker eller missförstådd?

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *