Ett lätt sätt att få solskydd till din bil

Betalt inlägg

I Sverige får man ju inte ha tonade rutor på hela bilen tyvärr, synd om man vill vara lite hemlig!! Men du kan ha tonade rutor i bak och på de bakre dörrarna.

Generellt sätt brukar man säga att man inte får tona framför B-stolpen. Dvs. du får tona bakrutan och bakre sidorutorna i princip hur du vill. För de främre rutorna gäller att ljusgenomsläppligheten skall vara 75% för vindrutan och 70% för främre sidorutorna. Dock kan en bord i över- eller nederkant av rutan tillåtas. Detta under förutsättning att denna bord inte sträcker sig in i vindrutans siktfält. 

Antingen beställer man det från start om du köper en ny bil eller så sätter du i solfilm. Dock kan denna solfilm vara svår att sätta dit och man riskerar luftbubblor. Ett annat smart sätt att få tonade rutor är med solfilm från Solarplexius. Det är ett styvare material som “klickas” fast på insidan och då riskerar man inte luftbubblor. Och det är dessutom en svensk uppfinning!!

Ja de sitter ju kvar om du drar ner rutan men tack vare den lätta monteringen och demonteringen så är det inte några problem. Hoppas jag..

Kolla in på http://www.solarplexius.se/

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *