Ett tips – lås inte in bilnycklarna i bilen!

Man ska ju vara snäll mot sina medmänniskor så jag tänkte dela med mig av ett väldigt bra tips. Man ska undvika att låsa in sina bilnycklar i bilen!!

I går skulle jag möta Helena vid mitt jobb där jag hade parkerat den lilla röda Mazdan. Medan jag väntar på henne låser jag upp bilen och sedan bakluckan där jag lägger ner ALLA mina saker. Jag rotar fram det nödvändigaste jag behöver när jag kör som mobil, headset, läppglans och en sjal. (det är en cab) Plötsligt ringer Helena och säger att hon är på väg så jag tar alla saker och drämmer igen bakluckan. Inser ganska omedelbart att jag inte har en bilnyckel i handen. Känner på dörrarna på bilen, låst. Backluckan, låst. JAG ÄR UTELÅST FRÅN BILEN! Jag får sådan panik. Vi ska till Uppsala på konsert och allt, precis allt, ligger i den låsta bakluckan. Jag kan inte ens skita i det och ta tåget för plånbok, jacka, kamera, busskort ligger i bakluckan.

Jag kollar på klockan 16:49. Jag ringer bilfirman jag hämtade ut pressbilen på och förklarar min panik. De hittar en extranyckel men poängterar att jag ju måste ta mig dit. Moment 22. Kommer tillslut på att jag ska boka en taxi som hämtar nyckeln och kör den till mig. 45 minuter senare har jag en reservnyckel och vi kan komma i väg. Men nu har jag de enda två nycklarna i min ägo och jag blir så jävla nervös av det. Samt att detta lilla misstag kostade mig 448kr. 

SÅ TYPISKT MIG!!!!

Mazda mx5

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *