Google Pixel äntligen till Sverige!

Google Pixel äntligen till Sverige!

Editors choice

Jajamen, Pixel 7 kommer till Sverige och jag har en hemma för test. Hur lyckliga är vi nu?

Idag gör Google entré på den svenska telefonmarknaden och presenterar två helt nya telefoner – Pixel 7 Pro och Pixel 7. Pixel-telefonerna har Googles mest avancerade kameror hittills, skeppas med Android 13 och är utrustade med Googles kraftfulla Tensor G2-processor. Dessutom släpps modellen Pixel 6a och hörlurarna Pixel Buds A-serie och Pixel Buds Pro i Sverige. Telefonerna är nu tillgängliga för förköp och finns i butik från och med den 13 oktober.

Telefondebuten i Sverige sker i samband med den globala lanseringen av Googles bästa telefoner hittills – Pixel 7 Pro och Pixel 7. Gemensamt för Pixel 7 och Pixel 7 Pro är att de körs på Googles senaste processor, Tensor G2, som specialkonstruerats för Pixel med avancerad maskininlärning. Processorn gör Pixel 7 och Pixel 7 Pro snabbare, säkrare och mer intelligent samt gör foto- och videokvaliteten bättre än någonsin förr.

— Vi är så glada att äntligen ge svenskarna tillgång till Googles Pixel-telefoner, och ser fram emot att genom Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kunna erbjuda fantastiska mobilupplevelser i Sverige. De tre telefonerna erbjuder det bästa av Google genom en unik kombination av Googles hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. De innehåller var och en funktioner som på olika sätt underlättar och förgyller vardagen,  säger Anna Wikland, Sverigechef på Google.

Bästa Pixel-kamerorna hittills

Med högupplöst zoom kan du ta skarpa bilder av hög kvalitet på avstånd upp till 8x på Pixel 7 och upp till 30x på Pixel 7 Pro. Makrofokus på Pixel 7 Pro gör det möjligt att fotografera så nära som tre centimeter från ett objekt.

Videokvaliteten uppgraderas också och får 10-bitars HDR. Spela in 25% ljusare videor med bättre kontrast och bredare färgomfång, och använd filmisk oskärpa för Hollywood-känsla där objektet ska vara i fokus.

Pixels kameror kommer med Real Tone, framtaget för att återge alla hudtoner verklighetstroget och vackert, och verktyget fotoskärpa förbättrar dina oskarpa bilder – nya som gamla. Om det inte räcker med att ta bort oskärpa i bilderna gör magiska suddgummit det möjligt att ta bort distraktioner eller oönskade objekt från bilden helt och hållet. Dessutom kommer telefonerna med förbättrat mörkerläge, som producerar vackra bilder även i svagt ljus, och den nya funktionen selfieguiden, som hjälper personer med nedsatt syn att ta bästa möjliga selfies genom ljud och haptik.

Design

Pixel 7 och Pixel 7 Pro är stilrena och hållbara. Aluminiumhöljet för båda telefonerna är tillverkat av 100% återvunnet material. Telefonerna innehåller 8 GB respektive 12 GB minne och kommer med antingen 128 GB eller 256 GB lagring samt upp till 72 timmars batteritid.

Pixel 7 har en 6,3-tumsskärm och kommer med en matt aluminiumfinish runt kamerapanelen och ramen som skapar en silkeslen känsla. Pixel 7 kommer i färgerna Snow, Obsidian och Lemongrass.

Pixel 7 Pro har en 6,7 tumsskärm och en polerad aluminiumram samt kamerapanel med tre bakre kameror och ett särskilt teleobjektiv samt uppgraderat ultravidvinkelobjektiv som ger skarpa och tydliga foton på både långt och nära avstånd. Pixel 7 Pro kommer i färgerna Snow, Obsidian och Hazel.

Smart funktionalitet

Googles smarta funktionalitet och intelligens är en stor del av vad som gör Pixel unik. Med Tensor G2 har nästan alla större delsystem i chippet förbättrats från den första generationens chip, och designats för att sömlöst kunna hantera komplexiteten i Googles mjukvara och maskininlärning.

Senare i år kommer telefonsamtal att låta bättre oavsett var den andra parten ringer ifrån med hjälp av funktionen Clear Calling, som använder Googles maskininlärning för att minimera distraherande ljud som vind och trafik samt förstärker uppringarens röst.

En säker upplevelse

Med Google Tensor G2 och säkerhetschippet Titan M2 i grunden har Pixel flera säkerhetslager. Titan M2 gör Pixel mer motståndskraftig mot sofistikerade cyberattacker, och senare i år kommer Pixel 7 och Pixel 7 Pro att få VPN genom Google One utan extra kostnad. På så vis är all onlineaktivitet skyddad oavsett vilken app eller webbläsare som används.

Pixel 7 och Pixel 7 Pro har också ansiktslås och fingeravtrycksläsare som gör det snabbt och enkelt att låsa upp din telefon.

Pixel 6a och Pixel Buds

Pixel 6a presenterades i våras och är den första A-serietelefonen som lanserats med Googles egenutvecklade Tensor-processor (första generationen). Telefonen har upp till 72 timmars batteritid och en 12MP dubbelkamera som kan spela in videor i 4K-upplösning med upp till 60 bilder per sekund. Telefonen har en skärm på 6,1 tum, innehåller 6 GB minne och har 128 GB lagringsutrymme. Pixel 6a finns i färgerna Chalk, Charcoal and Sage.

Pixel Buds Pro är hörlurarna som är skräddarsydda för att spela upp ljud i perfekt symbios med Pixel-telefonerna. De är byggda på ett 6-kärnigt ljudchip och har bland annat aktiv brusreducering. Eftersom ingens öra är det andra likt, och hörlurar därför inte alltid passar, har Pixel Buds Pro även en så kallad ‘Silent Seal’ vilken anpassar sig efter örats form för att skapa det optimala ljudet. Hörlurarna har upp till 11 timmars lyssningstid eller upp till 31 timmar med laddningsfodralet. Utöver Pixel Buds Pro släpps även prisvänliga Pixel Buds A-serie med fantastisk ljudkvalitet, tydliga röstsamtal och hjälpsamma funktioner från Google, allt förpackat i stilren design. Hörlurarna har upp till 5 timmars lyssningstid eller upp till 24 timmar med laddningsfodralet.

Telia och Elgiganten blir officiella partners

Alla tre Pixel-telefoner kan förbeställas från och med idag och kommer att börja säljas den 13 oktober hos Elgiganten och Telia, som också blir officiella partners, samt i Google Store.

— Telia och Halebop satsar hela tiden på att skapa ett bättre uppkopplat liv för våra kunder, både hemma och på jobbet. Som en del i det ser vi alltid till att våra kunder har tillgång till det absolut senaste på marknaden. Därför är vi glada att vi som enda operatör blir först ut i Sverige och Skandinavien att erbjuda den efterlängtade Google Pixel – en innovativ, snygg och prisvärd mobil som kommer att maxa upplevelsen i vårt 5G-nät, säger Henrik Lönnevi, chef för Telias konsumentaffär i Sverige.

— Detta är en stor nyhet för våra kunder och vi är stolta över att få vara med på tåget när Google Pixel äntligen ska lanseras i Skandinavien. Pixel 7 och 7 Pro är spektakulära produkter. I tillägg får kunderna mycket för pengarna när man köper en av dessa telefoner. Att Pixel blir tillgängligt nu visar på att det finns en stark efterfrågan i Sverige. Vi är gott förberedda och önskar alla varmt välkomna till våra butiker för att uppleva dessa fantastiska telefoner, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Priser och tillgänglighet

Samtliga telefoner finns nu tillgängliga för förköp i Google Store samt hos Elgiganten och Telia, med försäljningsstart den 13 oktober. Priser från 9 990 SEK för Pixel 7 Pro, 7 290 SEK för Pixel 7 och 4990 SEK för Pixel 6a. Priser från 1199 SEK för Pixel Buds A-serie och 2399 SEK för Pixel Buds Pro.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *