Här är första bilderna ur höstens stora dramaserie Knutby

Här är första bilderna ur höstens stora dramaserie Knutby

Finns det något annat i Sverige som engagerat så många? Knutby – en gripande historia som blir serie på C More. 

Den 1 november är det premiär för dramaserien Knutby på C More. Serien är baserad på Jonas Bonniers bok Knutby och regisseras av Goran Kapetanović. Huvudrollerna gestaltas av Alba August, Aliette Opheim och Einar Bredefeldt.

I höst får tittarna följa med 21-åriga Anna (Alba August) som flyttar från Småland till Knutby i Uppland, redo att börja sitt nya liv i den lilla pingstförsamlingen med de unga pastorerna Eva (Aliette Opheim) och Sindre (Einar Bredefeldt) i spetsen. För den sökande Anna känns det som hemma – en plats full av värme, kärlek och gudstro. Kan hon ha hittat sin plats i världen?

Men snart börjar den idylliska fasaden som omsluter Knutby vittra sönder och avslöjar ett nät av intriger där djupt rotad och dogmatisk religiös tro kombineras med maktspel och en sexkult som slutar i ett tragisk crescendo.

Knutby produceras av Johannes Åhlund på B Reel Films för TV4 och C MorePetra Ahlin är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Huvudförfattare för manus är Fredrik Agetoft och säsongen regisseras av Goran Kapetanovic. Serien utgörs av sex avsnitt och har premiär den 1 november på C More samt den 11 november på TV4.

Fotograf: Ida Borg

Fotograf: Ida Borg

Fotograf: Ida Borg

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *