Har du gjort slut med en kompis någon gång?

Har du det? Läste i tidningen att vi är dåliga på det men jag vill berätta att jag gjort det. Det var på inget sätt dramatiskt utan var mer så att det rann ut i sanden när jag slutade höra av mig.
Jag lärde känna henne i högstadiet och vi blev snabbt vänner. Jag har henne att tacka för att jag var en del av “gänget” men så här i efterhand insåg jag att hon hittat ett lätt byte som hon kunde utnyttja. Hon var poppis och såg bra ut medan jag var en anonym och tyst person. Ja äg gjorde det hon ville och stod ut med hennes oförskämda sätt.
Vi höll fast genom gymnasiet trots att hon flyttade till annan ort och när hon kom tillbaka hem började vi hänga igen. Mycket fest, krogen och sådant samt att vi ibland jobbade ihop.
Men i samma takt jag bytte karriärer och växte till en starkare människa insåg jag hur hon sög mig på energi och självkänsla och när jag slutade ringa dog allt…
Efter många år la jag till henne på Facebook men vi har väl inte riktigt pratat med varandra och framför allt har vi inte träffats.
Jag är glad för att hon inte längre är en del av mitt liv och jag rekommenderar att göra sig av med vänner som tar mer än de ger.

Nu vill jag ha vänner som lyssnar lika mycket på mig som jag på dem. Vänner som berömmer, uppmuntrar och hör av sig men också respekterar om man vill vara själv!

Lycka till!

20120919-141230.jpg

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *