Hårda ord ger självhat

Hårda ord ger självhat

0

Tjockis.1

Att få höra hårda och elaka ord när man är barn hänger med upp i vuxenlivet.

När jag var liten och fram till för kanske 10 år sedan (drygt) så var jag så kallad ”normalviktig”. Jag rörde mycket på mig trots mitt sockerbehov så jag höll en bra vikt. När jag började jobba så var mina jobb oftast fysiskt krävande så jag häll mig också i trim. Men det spelar ingen roll för jag var i yngre tonåren var det en person som hela tiden kallade mig för TJOCKIS! Jag var inte tjock och det var garanterat inte menat som något illa för den personen var inte en elak typ och vi var vänner och hängde rätt mycket. Men att han kallade mig det gjorde ju att jag trodde på det och under hela min uppväxt hatade jag mig själv. Jag klädde mig i stora kläder, dolde kroppen och satte aldrig min fot på en strand. Jag undvek vissa situationer och jag mådde generellt väldigt dåligt av det.

Det är så sorgligt för när jag tittar tillbaka på bilder från den tiden så är jag superfin. Jag vill verkligen att barn och tonåringar ska förstå att hårda ord sätter sig djupare än många kanske tror.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *