Hårda ord ger självhat

Hårda ord ger självhat

Tjockis.1

Att få höra hårda och elaka ord när man är barn hänger med upp i vuxenlivet.

När jag var liten och fram till för kanske 10 år sedan (drygt) så var jag så kallad “normalviktig”. Jag rörde mycket på mig trots mitt sockerbehov så jag höll en bra vikt. När jag började jobba så var mina jobb oftast fysiskt krävande så jag häll mig också i trim. Men det spelar ingen roll för jag var i yngre tonåren var det en person som hela tiden kallade mig för TJOCKIS! Jag var inte tjock och det var garanterat inte menat som något illa för den personen var inte en elak typ och vi var vänner och hängde rätt mycket. Men att han kallade mig det gjorde ju att jag trodde på det och under hela min uppväxt hatade jag mig själv. Jag klädde mig i stora kläder, dolde kroppen och satte aldrig min fot på en strand. Jag undvek vissa situationer och jag mådde generellt väldigt dåligt av det.

Det är så sorgligt för när jag tittar tillbaka på bilder från den tiden så är jag superfin. Jag vill verkligen att barn och tonåringar ska förstå att hårda ord sätter sig djupare än många kanske tror.

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *