Låt inte mörkret diktera dina träningstimmar – Silva

Låt inte mörkret diktera dina träningstimmar – Silva

0

Pressmeddelande

Under höstmånaderna när antalet ljusa timmar under dagen blir allt färre är det lätt hänt att träningsrutinerna ofrivilligt anpassas därefter eller inte blir av alls. Att träna i mörker ses av många som ett nödvändigt ont, men med tillgång till rätt hjälpmedel som lyser upp i mörkret kan hösten och vintern bli ett tillfälle att utforska nya träningstimmar och upptäcka nya dimensioner i träningen. Under hösten har SILVA lanserat tio pannlampor som möjliggör nya upplevelser och förbättrade träningsmöjligheter oavsett terräng.

Syftet med pannlamporna som lanserats är att de ska fungera som en förlängning av kroppen och hjälpa användaren att navigera i miljöer som präglas av olika typer av terräng, temperatur och framförallt mörker. Lamporna är därför designade med utgångspunkt i hur människans kropp fungerar, reagerar och rör sig.

Vidare karaktäriseras pannlamporna av deras kompakta storlek, de många fästnings- och batterialternativen samt att de är utrustade med SILVA Intelligent Light®. Detta är en ljusstråleteknik som optimerar ljusbilden; ger mindre huvudrörelser, bättre kontroll och förbättrad balans genom att kombinera ett fokuserat avståndsljus och ett brett ljus som lyser upp nära dig.

Vår filosofi när vi utvecklar nya produkter är att sätta biologi före teknologi. Det betyder att vi alltid utgår ifrån hur vi människor rör oss, ser, andas, reagerar och till och med svettas. Som användare ska du inte ens känna att du bär våra pannlampor, pannlampan ska sitta bekvämt och vara en förlängning av din kropp. Mot den bakgrunden strävar vi efter att ta fram den bäst anpassade pannlampan för respektive aktivitet och för att göra detta utnyttjar vi såklart den senaste tekniken, säger Madelene Öhlin, marknadsansvarig på SILVA.
De ikoniska modellerna Trail Speed, Exceed, Trail Runner och Explore har uppdaterats med nya nackplattor för bekvämare passform, högre ljusstyrka och nya batterier som gör det möjligt att enkelt följa batteritiden beroende på yttre temperaturförhållanden. Trail Runner 3 Ultra är dessutom en helt ny pannlampa som är optimerad för löpning. Den har dubbla batterier som gör att användaren har tillräckligt med ljus även under mycket långa löpträningssessioner och lopp.

Modellerna Limitless Trail Speed och Limitless Exceed säljs utan förbestämt batteri, vilket ger användaren möjlighet att antingen använda sitt existerande batteri från SILVA eller själv välja ett batteri som passar en specifik aktivitet. SILVA lanserar även två vattentäta pannlampor av modellen Explore som är utvecklade att klara outdooraktiviteter både på land och vatten.

Rekommenderat cirkapris för pannlamporna:
Exceed 2XT: 4 199 SEK
Explore 2: 699 SEK
Explore 2X: 899 SEK
Trail Runner 3 Ultra: 1 099 SEK
Trail Speed 3XT: 2 699 SEK

För mer information och hjälp att hitta den bästa pannlampan för dina behov, gå till SILVAS Ultimate Headlamp Guide.

Om SILVA
Silva är ett svenskt varumärke som sedan 1933 utvecklar och säljer tillbehör till sport- och outdooraktiviteter. Fokusområdena är löpning, längdskidåkning, cykling, orientering och friluftsliv. Silvas produkter kännetecknas av hög teknisk funktionalitet och innovativ design. Produkterna utvecklas i Sverige med en design och konstruktion som är anpassad för att klara de tuffa påfrestningar som det nordiska vädret och klimatet innebär. Sedan 2011 ägs Silva av Karnell. Läs mer på www.silva.se.