Möt HTC U Ultra och U Play

Möt HTC U Ultra och U Play

Två nya mobiler är presenterade, en i superfin tuggummirosa!! Kanske bara jag som drömskt dreglar efter den. Men i alla fall, här är det viktigaste att veta om dessa.

Jag var ett fan av HTC under en period. Jag tyckte de låg i framkant och hade en del innovationer som som de verkligen ägde. Jag gillade också metallen kontra andras plast, en tydlig känsla av lyx och tålighet enligt mig. Det man nu presenterade är glastelefoner, precis som alla andra, men i dag är ju glaset av en sådan kvalitet att det enda som händer är att de är fulla av fingeravtryck och lite hala. Men i stort sett alla investerar ju ändå i fodral. Ultra och Play är nästan samma telefon, bara i två olika storlekar och med olika prislappar. Den mindre Play saknar den extra skärmen och har så klart mindre minne och lägre upplösning på skärmen.

Inbyggd smarthet

HTC U Ultra är en 5,7″ stor mobil, precis min storlek. Den kommer packad med en rad funktioner där en av dem känns både bra och men också lite läskig. Den sparar nämligen data om dig precis hela tiden. Den har fyra superkänsliga mikrofoner som ALLTID är på samt att allt du gör på telefonen, lägger in i almanackan med mera registreras för att telefonen ska arbeta för DIG! Det är liksom det själv U (eng. you) står för. Antingen väljer man att man känner sig bevakad eller så ser man det som en fördel som förenklar, Google gör ju i stort sett samma sak redan.

Från HTC: Introducering av HTC Sense Companion. Den personliga följeslagaren som alltid lär av dig, och de saker du gör varje dag. Den kan föreslå att du klär dig varmare och lämna jobbet lite tidigare om prognosen är snöoväder, påminner dig om att ta med en strömbank på längre resor; och även rekommenderar en restaurang när du är bortrest över helgen och sedan boka bord åt dig. Bäst av allt, den är gjord för att utvecklas och lära känna dig bättre med tiden.

Ljudet är anpassat efter dig

Ljud har alltid varit HTCs bästa sak och med denna modell har man tagit bort 3,5 mm uttaget (för hörlurarna) och skckar med trådlösa in-ear i stället. De har dock en cool effekt för de mäter och analyserar ditt öra för att ge dig den perfekta ljudbilden. Denna funktion har jag sett tidigare på svindyra hörlurar men det får du liksom på köpet. Tänk att allas trumhinnor är olika, liksom fingeravtrycken.

Kameran

Kameran är väl ok, inget revolutionerande. De har ju tänkt på U även här och ger dig en panorama-selfie-möjlighet! Kan nog vara kul.

Skärm och design

Skärmen är som sagt stor men det finns också en extra liten skärm i toppen för notiser och andra saker. Jag gillar den faktiskt då den inte drar lika mycket batteri när man får notiser som när stora skärmen lyser upp.

Designen ser ganska smart ut. Rund och vacker med mjuka hörn, den nästa rinner, och det är ju det de kallar den för – liquid design.

Pris och försäljning

HTC U Ultra och U Play släpps ungefär i mars 2017 till ett rekommenderat pris på 7 890 respektive 4 890 kronor. Modellen blir tillgänglig i färgerna svart, rosa, vit och blå.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *