Google Assistant på svenska – nu är den här!

Google Assistant på svenska – nu är den här!

1

Som vi har väntat. Den där magiska assistenten som men kan be göra en massa saker åt en men som bara pratat engelska. 

För ett tag sedan fick jag tillgång till den svenska versionen för att testköra lite och jag kan väl säga att jag inte är helt blown away. Inte så konstigt, allt är ju inte klart än. Assistenten är väl lite blah.. Jag kan be om väderrapport, hitta flyg och ställa timer men den där funktionen att kunna fortsätta en dialog verkar inte funka så bra. Sedan är inte alla tredjeparts-leverantörer med på noterna för jag kan tex leta flyg men inte få hjälp att boka tex. I bland snäser hon också som när jag ber henne stänga av timern och hon svarar: ”Det kan du göra i appen”. Aoch!

Det jag använder mest är kanske att diktera sms medan jag kör och be om närmsta restaurang av olika smak typ sushi. Med tiden kommer hon att bli mer kompetent. Jag kallar assistenten för hon av den anledningen att den första rösten enbart är en kvinnlig, men det ska komma flera längre fram.

Assistenten är inte knuten till Google Home än vilket är en besvikelse eftersom just vi i vår familj nyttjar det, men min gissning är att det inte kan ta allt för lång tid, eller?

Sätt i gång och prova. Det går lika bra till en Android som till en iOS om man vill.

Prata med tex H&M Home

Prova säga: ”Jag vill prata med H&M Home”. Superkul integration som även fler stora bolag har.

Med hälsning från Google

Googles sverigechef Anna Wikland säger i ett pressmeddelande:

”Vi är glada över att idag börja rulla ut Google Assistent på svenska och därigenom kunna erbjuda konsumenter i Sverige en assisterande Google-upplevelse, personlig just för dem. Google Assistent bygger på mycket av den kunskap och teknologi vi utvecklat över många år, och kan nu genom dess lansering här i Sverige även hjälpa svenskspråkiga användare i deras vardag.”