Ny Nest hub från Google med… radar?!

Ny Nest hub från Google med… radar?!

0

Google Nest Hub med radar för avancerad analys av din sömn. Men du kan sova lugnt, ingen data skickas till Google.

Japp, dags för en uppdaterad modell av Google Nest Hub, den där lilla högtalaren med skärm. Vi har en i köket som används en hel del men den nya modellen med sina nya funktioner gör ju att den är perfekt i sovrummet.

Radarteknik bredvid sängen

Det största som skett i denna modelluppdatering är att högtalaren/skärmen nu har en så pass avancerad teknik att den kan ha koll på din sömn, utan att du har något på armen eller måste lägga något under madrassen. Den nya tekniken kan känna av hur du sover genom att notera ljud som tex rörelse i sängen, dina andetag och snarkningar. Då den också har tillgång till ljus och temperatur i rummet kan den slå ihop alla värdena och se om du sover bättre eller sämre under vissa förhållanden. Värt att notera är att den bara ska reagera på den som sover närmast och inte din eventuella partner.

Skärmen har så klart också en rörelsesensor som gör det möjligt att använda gester i luften för att tex höja volym, stänga av ljud, snooza etc.

Hur funkar det med min säkerhet?

Enheten är inte utrustad med någon kamera som kan filma dig och ditt ansikte och du måste själv aktivera funktionerna för att spela in ljud m.m. Ljudet säger dem ska processas och analyseras lokalt i din enhet, det är alltså inget som skickas till Google.

Just det, den ska ha bättre ljud också!

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *