SM i Ungt företagande – Succé

SM i Ungt företagande – Succé

20150512_131621

I går sonderade jurygrupperna alla företagare som tagit sig från regionala tävlingar och hela vägen till SM. På mässan i Älvsjö hade alla UF-ungdomar ställt upp med montrar som var fantastiskt fina och avancerade. Oftast bättre än på andra stora mässor.

Det fanns lera olika jurygrupper och jag hade blivit inbjuden att delta i gruppen som skulle utse årets produktutveckling. Väldigt intressant då vi tittade på hur de kom på idén, hur de har gjort research, hur tillverkningsprocessen gått till, hur den färdiga produkten ser ut samt förpackningen. Ja vi kollade på mer parametrar också men i det stora hela.

Vi var sju personer med olika bakgrunder som journalist, riskkapitalist och experter på innovationer. Underbart gäng som lät alla göra sig hörda i omröstning och diskussion. Vi gav alla montrar vi skulle besöka tio minuter var att berätta om produkten och låta oss ställa frågor. Alla gjorde det med bravur och stolthet och jag blev berörd.

20150512_101436

Vinnaren i vår kategori blev “Not Alone”. De har skapat en app som ska vara en extra trygghet om du går hem själv från t-banan en mörk natt eller på annat sätt känner dig otrygg. I appen registrerar du en kontakt, till exempel en förälder, partner eller syskon. När du då går ut och känner dig otrygg så sätter du i hörlurarna i telefonen, sätter i gång appen och aktiverar ett larm när du sliter ur lurarna. Då skickas automatiskt ett sms till din kontakt med koordinater på var du är så personen kan komma till räddning. Appen är gratis med för 9 kr styck kan du lägga till fler kontakter vilket vara ännu tryggare i fall personen inte hör/ser ditt sms på en gång.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *