Tapio Wirkkala föddes för 100 år sedan

Tapio Wirkkala föddes för 100 år sedan

3

Under fyra decennier formgav Tapio Wirkkala cirka 400 glasobjekt för Iittala. En av de mest populära serierna var Ultima Thule, inspirerad av nordisk vinter och vackra iskreationer.

1
För att hedra Wirkkalas 100-årsjubileum utökar Iittala den befintliga Ultima Thule-serien genom att återinföra några favoriter ur serien från tidigare år. Under våren 2015 tillkommer tallrikar i två olika storlekar, glas för mousseande vin samt en karaff. Dessutom utökas standardsortimentet med ett ölglas.

4

Till ära av Wirkkalas långa karriär lanseras också ett exklusivt gåvokit där Iittala har valt ut fyra olika snapsglas som symbolserar ett av varje decennium som Wirkkala arbetade för Iittala. Kittet inkluderar Tapio (1954), Ultima Thule (1968), Niva (1972) och Kaleva (1980).

 

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *