Det är inte lätt att vara en oberoende skribent

Livet som oberoende skribent med egen stil är inte lätt. Man har svårt att hitta sig själv och sin stil och man kämpar med att göra alla glada på något sätt. Man har inställningen att man skiter i vad andra tycker för jag skriver som jag vill men det är klart, man tar åt sig när folk inte gillar det man gör.

När det kommer till just bilar som jag önskar skriva mest om så har jag gjort fel två gånger. Eller fel och fel.. Enligt mig har jag gjort precis det jag velat och jag är den som säger vad jag tycker.

I ena fallet hyllade jag en bil så mycket att vissa kommentarede med att jag var köpt! Man kan inte hantera att en skribent gillar något så pass mycket att man inte kan komma på något negativt att skriva. Tanken med min journalistik har alltid varit att gå min egna väg och skriva direkt från hjärtat. Jag är inte utbildad journalist och vill inte vara en samhällskritisk person som för varje artikel måste vara så jävla granskande. I alla fall så visste jag att jag kunde ta diskussionen med den/dem som ifrågasatte artikeln, dock blev jag störd av en viss annan person som gjorde allt värre. Men men..

I det andra fallet dissade jag en bil så hårt för jag fattade inte att man kunde tillverka, köpa eller köra något dylikt. Jag hade aldrig sett maken till patetisk bil och det skrev jag. För det är sådan jag är.. det är min vinkling. Men ansvarig för bilen blev arg och vägrar låna ut fler bilar till mig. Ok?!

I det tredje fallet dissade jag en bil PRECIS lika hårt. Den var faktiskt värre än ovanstående fall och jag skämdes för att köra runt i den. Men personen som var ansvarig där tog det med en klackspark och sa åt mig att testa fler av deras bilar för någon borde jag ju gilla! Sagt och gjort, det är en av deras andra bilar jag så glatt hyllade här ovan.

Att det ska vara så svårt..? Måste man vara granskande och kritisk i allt? Det är ju inte så att jag skriver om politik, kärnkraft eller socialbidrag – jag skriver om bilar och prylar. Jag vill bara ge en personlig reflektion och tanke.

Men jag ger inte upp…

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *