Finalisterna till Årets it-tjej 2014

0

För att inspirera fler kvinnor att söka sig till it-branschen har Microsoft instiftat priset Årets it-tjej. Ett pris som premierar och visar upp talangfulla tjejer som studerar it.

Vinnaren bjuds in till flera evenemang under året, och får en egen mentor på Microsoft. Dessutom blir hon medlem i ett slutet nätverk av tidigare finalister som nu är verksamma i branschen. Årets it-tjej kommer under året fungera som ambassadör för Microsoft och blir en förebild för andra unga tjejer som är intresserade av it.

Dessa är årets finalister till Årets it-tjej 2014.

Amanda Pethrus

Amanda Pethrus studerar Informations- och kommunikationsteknologi med inriktning Digital Media Teknologi på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Vid sidan av studierna är Amanda engagerade i ett antal projekt, där teknik och entreprenörskap är gemensamma nämnare. Amanda är Event Manager för studentinkubatorn på KTH, men brinner också för sitt arbete på Womengineer, en organisation som jobbar för att få in fler kvinnor till tekniska utbildningar.

Sofie Lindblom

Sofie Lindblom studerar till civilingenjör i Medieteknik på Linköpings Universitet (LiU). Förutom studierna arrangerar Sofie arbetsmarknadsdagar vid universitetet, är studentambassadör för Spotify och bloggar för Womengineer. Sofie vill ändra på stereotyp-bilden av vem en IT-tjej är och de förutfattade meningarna om vad en it-tjej gör.

Sarah Bernelind

Sarah Bernelind studerar på Civilingenjörsutbildningen i Datateknik med inriktning mot interaktionsdesign på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Sarah hittade till Datateknik via kompisar hon träffade på en av hennes resor. Vid sidan av studierna drivs Sarah av ett starkt engagemang, hon medverkade bland annat i uppstarten av tjejnämnden på datasektionen.  Sarah vill ägna mer tid till att inspirera unga tjejer att satsa på teknik.

Källa: My Newsdesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *