Garmin får barnen att röra på sig mer med Vivofit JR

Garmin får barnen att röra på sig mer med Vivofit JR

0

Att barnen i dag är mer stillasittande är inte förvånande. Vi låter barnen stirra ner i mobiler, spela tv-spel och curlar dem till förbannelse. Ja okej, nu la jag in mina egna värderingar här, har ju inte ens barn själv. 😂

Men Garmin kände att det var dags att synliggöra hur barn rör sig och få reda om de behöver mer eller mindre aktivitet.

Idén med Garmins nya aktivitetsarmband vivofit jr. är enkel: barnen uppmuntras genom ny digital teknik att röra på sig och motiveras att leva ett mer aktivt liv. Oroväckande larm om barns ohälsa har ju på senare tid blivit vanliga, som exempelvis att vart femte svenskt barn är överviktigt. En bov i dramat är förstås barns stillasittande framför skärmar, men i fallet med det nya aktivitetsarmbandet är det alltså med hjälp av annan modern teknik som en förändring kan ske:

– Men för att barn ska röra på sig krävs det att drivkraften kommer från dem själva – och vi tror att vårt aktivitetsarmband kan hjälpa till med motivationen, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin.

Hur fungerar då vivofit jr.? Jo, barnet utför fysiska uppgifter och får sedan godkänt av sina föräldrar i en tillhörande app. När tillräckligt mycket aktivitet gjorts kan de lösa in sina ”mynt”/poäng mot belöningar. En virtuell äventyrsstig låses upp allt eftersom barnen rör sig.

– Att få barnen att gå ut och leka istället för att sitta framför datorn eller med paddan kan vara en tuff uppgift för många föräldrar. Men att bara prata med barnen om risker med stillasittande tror jag inte är rätt medicin. Istället vill vi att motivationen ska vara sprungen ur glädje, för att skapa nya hållbara vanor, säger Marcus Bjärneroth.

Armbandet är programmerat att räkna steg och mäta sömn och föräldrarna får därför bra koll på barnens aktiviteter. Via appen synkar vivofit jr. automatiskt med föräldrarnas mobiler.

Enheten är vattentät och det utbytbara batteriet varar i över ett år. Aktivitetsarmbandet kan fås i tre olika mönster: Broken Lava, Digi Camo eller Real Flo.

Vivofit jr. är främst tänkt att användas av barn mellan 4–10 år.

Your email address will not be published. Required fields are marked *