GIGASET PLUG, BUTTON OCH CAMERA

GIGASET PLUG, BUTTON OCH CAMERA

0

Märket Gigaset är nog mest förknippat med hemtelefoner, trådlösa sådana. Men sedan 2013 har företaget valt att satsa på ”smarta hemmet” och släpper en del nytt med jämna mellanrum. 

År 2013 startade Gigaset sin bana med smarta hemmet-prylar med fokus på larm. De byggde upp en varugrupp som kan matcha med andra stora leverantörer som Verisure till exempel. Under åren har man lagt till saker som börjar likna ett stort hem-koncept.

Gigaset Plug

plug

Det här är en smartplug, sådana finns det gott om på marknaden. Du sätter in denna i ditt uttag och sedan kopplar du in vad du vill. Det kan vara en lampa, en kaffebryggare, en laddare eller vad du vill. Själva smartpluggen styr du i din app på din smarta telefon. Du kan då stänga av eller sätta på saker både när du ligger och slöar i soffan eller kanske är på väg hem från jobbet eller nyss vaknat och ligger i sängen. En behändig pryl som är enkel att installera (sätt i kontakten) och att använda och har oftast ett överkomligt pris.

Gigaset Button

button

Det här är en produkt som har kommit på stark frammarsch och jag vill jämföra denna med Flic som gjort stor succé. Det här är en knapp som du sätter var du vill i ditt hem. Du programmerar knappen att göra det du vill via din smarta telefon. Säg till exempel att du vill att larmet ska gå på med en knapptryckning. Då kan du sätta knappen vid ytterdörren och bara trycka en gång för att aktivera larmet. Kanske har du smartplugs på alla lampor i huset? Välj att lamporna ska släckas eller tändas genom att trycka två gånger på knappen så är det precis det den gör. Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Gigaset Camera

camera

Något vi också ser mer och mer är kameror i hemmet. Larmsystem, klimatsystem och andra övervakningssytem väljer att integrera en (eller fler) kameror. Många av kamerorna kan agera på egen hand och styras på sätt som du vill.

Gigaset Camera kommer utrustad med en rörelsedetektor som gör att du kan få en notifikation om oönskade rörelser i hemmet, när du är bortrest, och aktivera inspelning vid behov. I Camera sitter det en 1-megapixel 0,25-tums CMOS-bildsensor med automatisk vitbalans. Den kommer även med 30 inbyggda infraröda lysdioder som ger den en belysningsräckvidd på upp till 15 meter. Utöver detta har Camera även ett inbyggt mörkerseendeläge och en inbyggd mikrofon som ger den möjligheten att registrera ljud.

All data från Gigaset Camera WPA2-krypteras direkt och skickas därefter till Gigasets molnnätverk i Tyskland för säker lagring. För att ge högsta säkerhet etablerar inte Gigaset camera något synligt nätverk. Den här säkerheten gör det möjligt för dig att i realtid se vad som händer i ditt hem via Gigaset Camera-appen som finns tillgänglig både för Android och iPhone.

PRISER

Camera 1500 kr
Plug 450 kr
Button 450 kr

www.gigaset-elements.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *