Kolla tjejer, ni ska satsa på motorbranschen

Kolla tjejer, ni ska satsa på motorbranschen

Cirka 5 200 personer behöver den svenska motorbranschen anställa inom tre år. Det visar en ny rapport från Motorbranschens yrkesnämnd och Lackerarnas yrkesnämnd.

Det är rubriken på en text från IF Metall. Man har läst en rapport som visar på skrämmande siffror. Allt för få ungdomar söker till fordonsprogrammet på gymnasiet och jag råder er tjejer, ta chansen!! Att jobba med bilar är något av det roligaste som finns.

Här kan du läsa hela rapporten!

Motorbranschen wallenrud

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *