Lämna trädgården i Gardenas trygghet

Lämna trädgården i Gardenas trygghet

0

Vi som är välsignade med en egen trädgård blir lite nervösa om vi ska lämna huset under en lite längre tid under sommaren. Kommer blommorna vissna? Kommer salladen torka ut? Kommer gräsmattan vara full med brända fläckar?

Jag har tidigare fått se Gardenas lösning när den byggdes upp på Ulriksdals trädgård. Tänk om man kunde få gräva ner hela bevattningssystemet och den sköter sig själv genom att mäta fukten i jorden, solens styrka och även jobba med timer. Oslagbart.

Smarta systemet från Gardena

Med nya ”smart system” från GARDENA klarar trädgården sig själv och sköter såväl gräsklippning som bevattning när det behövs. Har du planterat en vattenkrävande växt eller vill klippa gräset en extra gång, ändrar du enkelt inställningen för be-vattning och klippning via GARDENA smart App med internetuppkoppling i telefonen eller surfplattan.

Navet i systemet är fuktighets- och ljusmätaren GARDENA smart Sensor. Du stoppar ner den i jorden och sedan mäter den bl.a. markfuktigheten, temperaturen och hur mycket solen skiner.

När det är dags för bevattning skickar smart Sensor ut en signal till nästa del i systemet: bevattningstimern GARDENA smart Water Control. Bevattningstimern monteras på vatten-kranen och börja vattna när den blir tillsagd att göra så. Skulle du själv vilja bestämma under vilka tider som bevattningen och gräsklippningen ska ske, gör du det det enkelt via appen.

När jorden hålls fuktig växer gräset och detta har smart Sensor också koll på. När det är dags för klippning skickas en signal till robotgräs-klipparen GARDENA smart SILENO+ att det är dags att börja jobba.

En Gateway syr ihop allt

För att koppla ihop systemet behövs GARDENA smart Gateway som ansluts till hemmets trådlösa nätverk och som sedan kommunicerar med appen samt alla anslutna enheter. Själv kan du sitta många mil därifrån och se hur mycket det vattnas och klipps i trädgården!

Smart system är ett helt system som kan användas tillsammans eller köpas i delar och sedan byggas ut efter behov.

Mer information LÄNK

Your email address will not be published. Required fields are marked *