Lexus GS F – Mama Mia!

Lexus GS F – Mama Mia!

Såg pressreleasen på Lexus GS F och känd direkt – MÅSTE KÖRA! Lexus är inte ett märke jag har så många känslor för, jag har nämligen inte kört någon – ÄN! Men det ska det bli bättring på. 

Bilen kommer med en 5,0-liters V8 sugmotor på 477 hästkrafter vilket gör mig väldigt sugen på att köra skiten ur den. Det är ju dock inte möjligt som liten enskild biltestare. Jag får ägna mig åt 40-sträckor i villaområdena och möjligtvis komma upp i 90 km/h på Essingeleden. OBS! Det är inte 90 km/h där men man kan ju försöka i alla fall.

Detta är en uppdatering av tidigare modeller. Bokstaven F står för Fuji Raceway, banan där Lexus utvecklar och testar sina prestandamodeller. GS F är den fjärde F-modellen från Lexus, efter IS F (2008), LFA (2009) och RC F (2014).

Utseendemässigt skiljer sig Lexus GS F från sitt mer standardbetonade modellsyskon GS genom en mer aggressivt utformad front med stora, raceinspirerade luftintag, en bredare hållning, stora bromsskivor, kolfibervinge bak samt en diffuser med fyra avgasrör.

Trots den aggressiva utsidan så ska tydligen kupén andas mer lyx och flärd och gott rymma fem personer. Bilens prislapp ligger på ca 998 900 kronor och bilen kommer till Sverige i början på 2016.

2

3

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *