MERCEDES CLA 200 D 4M SHOOTING BRAKE

MERCEDES CLA 200 D 4M SHOOTING BRAKE

1

Kan det vara det längsta namnet på en bil? En ganska tråkig bil som inte gav mig några känslor alls, alltså varken wow eller blä. Men även om jag inte faller för den så kanske du gör det! Det är det som är charmen.

För mig så är Mercedes lite svart eller vitt, alltså vissa bilar är superläckra och roliga medan andra ser lite märkliga ut och bjuder på just ingenting. Den här bilen tillhörde den sista delen.

Den exteriöra designen

Jag gillar inte designen på den här. Jag tänker då på den bakre delen av bilen, på linjerna som skapar en otroligt klumpig känsla. Den ser rätt så generisk ut och sticker inte ut. Gillar man det så varsågod, jag vill dock synas mer.

img_5395

Interiör design

Tjae.. Mercedes standard. Det jag gillar är att det inte är så plottrigt, det är bra materialval och överskådligt. Inget speciellt förutom glastaket, men det är ju inte helt ovanligt numer. Däremot gillar jag lyktorna på bilen och främst då baklyktorna. Jag vet inte vad det är med mig och bakljusen på bilar men jag börjar se allas olikheter och hur man jobbar med LED vilket ger mycket möjligheter.

img_5380

img_5384

img_5376

Att köra

Ja den här bilen jag fick hade den minsta möjliga motorn (nästan) en fyrcylindrig diesel som kändes väldigt trött. Första gången jag ligger kvar i högerfilen hela tiden jag kör för att axa upp tar lite för lång tid. Min gamla Mazda från 2007 känns piggare. Men det är klart, vissa gillar ju den typen av bil bättre än någon som går lite rappare.

diesel

Den är så klart bekväm och rymlig. Passar bra för långa turer med komfort för motorvägen. Den är rymlig i bagageutrymmet där jag på bilden visar det genom att hämta en vanlig leverans på posten.

img_5392

img_5393

Priser

Ca 350 000 kronor för just denna modell. Tillvalspaketen och motoralternativen finns ju i massor så du kan bygga din modell precis som du vill ha den (tips! AMG paketet).

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *