Miss Geek på Lollapalooza 2022

Miss Geek på Lollapalooza 2022

Langos, Idles och toaletterna var vinnare på festivalen Lollapalooza 2022.

Den här festivalnybörjaren älskade Lollapalooza. Jag hade byggt upp en förväntan som var ganska negativ med toaköer, att inte kunna se några band men höra på avstånd, långa matköer och fylla. Inget av det uppfylldes, tack och lov.

Under tre dagar spenderade jag inte en enda sekund i toakö. Det fanns så många på många ställen att man aldrig behövde “Planera in” ett besök vilket gjorde allt så smidigt. Vi kom till festivalen mellan 12-14 varje dag och då fanns det inga köer in och inga köer till varken mat eller dryck. Vi betade av några, för oss okända, band och artister och hittade lite guldkorn. När klockan blev mer ökade antalet besökare men det tog kanske ända till 18 tiden innan köerna blev jobbiga. Vi lärde oss dock detta under dag 1 så såg till att ha ätit och druckit klart tills dess, smart move!

Vi spenderade minst tid på Perrys Stage då det var dansgolvet med kända DJ:s, Galantis körde sista passet på söndagen till exempel. Cirkustältet var vi i någon gång per dag och ibland stötte vi på helt makalösa artister.

Sämsta ljudet på Park Stage

Den största besvikelsen dock var på Park Stage där ljudet var så undermåligt att! jag knappt orkade lyssna på mina favoriter. För det mesta var det så “diskantit” att det tjöt i öronen, ett sådant där högfrekvent ljud som smärtade. Flera sångare hördes inte för de verkade ha missat att dra upp ljudet på micken. Molly Sanden tex hördes knappt alls, eller inte alls i början eftersom micken inte ens var påslagen! 🤦‍♀️ Nej det var faktiskt väldigt undermåligt. Och om de hade planerat att köra på Park samtidigt som på Cirkus ja då hörde man inget i Cirkustältet, alls. Om man hade vridit tältet lite så hade det varit bättre.

På de två stora scenerna var det bättre även om mitt favvoband Måneskin lämnade mig rätt lomhörd då det var samma högfrekventa tjut genom hela konserten.

Maten var underbar

Jag åt min första langos någonsin, det var magiskt gott. Nu är jag sugen på det precis hela tiden. Dumt! Jag hade bestämt mig för att testa Churros för första gången men det var så höga priser och jag kände mig oftast för mätt så jag sket i det. Åt en måltid med friterad kyckling och pommes bara det att det var TRE HELA JÄVLA KYCKLINGFILÈER. Det var ju mat för en familj!! Älskade nachosen hos Texas Longhorn och de goda fin-ölen inne på “Beerfest” och mackan från Mackerian. Jag behövde aldrig vara hungrig eller törstig. Just det, de hade många vattenkranar och även ställningar man kunde gå under för att “duscha” lite lätt.

Det fanns beerpong i jätteformat, pingis, golf, cornhole, hästskokastning och mycket mer. Det fanns platser att sitta överallt oavsett om det var på bänkar, i soffor, på lastpallar eller på gräset. Det var alltid städat och ordnat. På tre dagar såg jag 4 cigaretter. WTF? Ingen röker numer, jag är helt förbluffad.

Bästa artisterna

  1. Idles
  2. Måneskin
  3. Benjamin Ingrosso

Ta sig till och från

Vi bor i Segeltorp och måste ta buss från Fruängen för att komma hem. Vi var tyvärr tvungna att missa de största banden på fredagen och lördagen då vi inte hade kommit hem annars. Men The Killers ställde ju in och Post Malone är bra men inte min favvo. Sista dagen var det ju Pearl Jam, som är viktiga för både mig och sambon så vi tog bilen till Ropstens T-bana och en varsin sparkcykel bort till Gärdet. Hem var det samma sak, sparkcykel till Ropsten och sedan bilen hem direkt på motorvägen. På det hela taget inga problem. Vi är dock förnuftiga och undviker att vara kvar tills det stänger och typ 20 000 pers ska ut samtidigt.

2023 då?

Japp, kommer köpa biljetter direkt. Funderar faktiskt på att lägga på VIP denna gången. Egentligen ingenting som är ett måste annat än lite fräschare toaletter, egna barer med mindre köer och egen entré. Men det kan ju vara kul att levla upp och prova det också.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *