Sverige får en IMAX salong

Sverige får en IMAX salong

Nästa höst, alltså 2015,  kommer SF Bio att öppna Sveriges första IMAX i Filmstaden Scandinavia i Solna utanför Stockholm.

Det är på tiden att Sverige får en IMAX salong. Platsen för detta blir Filmstaden Scandinavia i Solna utanför Stockholm.

Filmstaden Scandinavia kommer att innehålla 15 salonger varav en alltså kommer att utrustas med IMAX, vilket innebär en extremt stor duk med ett ljud och en visuell upplevelse som kommer bli något alldeles extra. IMAX är en innovation inom underhållning och teknik som med en kombination av programvara, arkitektur och utrustning skapar upplevelser som tar biobesöket till en helt ny dimension.

– Vi har sett tillväxten av IMAX i Europa och dess popularitet och vi tror nu att tiden är rätt att göra IMAX en viktig del i vår satsning på biografupplevelsen, säger Jan Bernhardsson, President och CEO i Nordic Cinema Group där SF Bio är en del av företaget.

– IMAX kommer att bli en helt ny attraktion på vårt nya flaggskepp Filmstaden Scandinavia, där de stora filmerna också kommer att få premiär. Vi ser fram emot detta samarbete och kommer också att titta på fler etableringar i Skandinavien.

Filmstaden Scandinavia kommer att bestå av:
11 salonger anpassade till en stor publik med norra Europas största dukar och stort fokus på en storslagen biografupplevelse. Denna anläggning kommer att bli en av Sveriges största biografer med bland annat Nordens största filmduk. Den största salongen kommer alltså att byggas som en IMAX-biograf med ca 500 fåtöljer.

En lyxbiograf med fyra VIP-salonger byggs i en separat del med exklusiv restaurang och bar med möjlighet att äta och dricka i anslutning till filmen. Denna biograf kommer att ha ca 160 exklusiva fåtöljer.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *