Test av hörlurarna Ticpods

Test av hörlurarna Ticpods

Editors choice
0

En klar utmanare av true wireless-lurar som kommer innan jul till ett avsevärt bättre pris. 

När Apple släppte sina Airpods fick jag så klart testa dem och jag tyckte ljudet var bättre än jag väntat mig men passformen passar ju sannerligen inte alla. För att jag ens skulle kunna testa dem var jag tvungen att köpa gummigrejer på nätet för att sätta på lurarna för att de skulle sitta kvar i örat. Men då kom bekymret med att jag var tvungen att ta bort dem varje gång jag la tillbaka dem i sitt case. Vart fan skulle jag göra av de rosa gummigrejerna då?? Jag lessnade så klart och la undan lurarna.

Ticpod Free räddade mig

Företaget Mobvoi ligger bakom Ticpod och skickade ett par hörlurar för test och jösses vad jag älskade dem från första start. De påminner en del om Apples varianter men med den extremt stora skillnaden att de har en bättre lösning för passformen. Direkt ur boxen satt de som gjutna i mina öron.

Ljudkvaliteten och passform

Ljudet är asbra, basen är grym, men när jag bad min sambo testa så vart det inte samma resultat då hans öron skiljer sig rätt mycket från mina så han hörde ingen bas alls. Det jag vill säga med det är att passformen på in-ear är så viktig och man måste verkligen hitta de hörlurar som funkar för just en själv. Det följde med två olika storlekar på ”gummiduttarna” men de var ganska små.

Smartheten blir dumheten

Lurarna har, som många andra, touchkontroll på utsidan. Absolut smidigt för att enkelt byta låt, svara i telefon osv. Men jag går ofta och småjusterar lurarna lite och VARJE gång råkar jag göra något som stänger av musiken eller byter låt. Så himla irriterande. Touch-funktionen är något jag sannerligen klarar mig utan.

Funktioner

  • Touch på utsidan
  • Funkar med olika assistenter som Siri och Google
  • Brusreducering
  • 18 timmars batteritid
  • Snabbladdning
  • IPX5 vattenresistent
  • Automatisk igenkänning av om lurarna är i öronen eller inte

Prislappen

När den kommer här under hösten så verkar prislappen ligga på 1 200 kr vilket är helt galet billigt för vad du får. Jag ger mina varmaste rekommendationer.

+
Smidiga
Bra passform
Strålande klart ljud
PRISET


Jobbiga touch-kontroller

4.5 / 5 stars