Välkommen till Sverige Gulf!

GULF

Jag är en retrolover! Jag klär mig i 50-tals klänningar, har en vintagetatuering på armen och älskar gamla bilar från 50- och 60-talet. I hop med den kärleken kommer också varumärkena som jag gärna pryder min jeansjacka med. När jag fick veta att en gammal bensinmack återigen slår upp pumparna på svensk mark blev jag väldigt glad. 

Redan 1911 startades den första Gulf-bensinmacken med innovationen – Pumpen! Sedan dess har det snurrat på med utveckling av olika oljor och tekniker. Gulf var också stora på att sponsra olika team i motorsporten och slog väl igenom mest på 60- och 70-talet där man utmärker sig mest 1968 och 1969 då de Gulfmålade Ford GT40 bilarna vinner LeMans 24-timmars lopp.

För att göra en lång historia lite kortare så har man nu öppnat en Gulf-mack i Sverige. Mackarna ägs och drivs av egna entreprenörer (som tex Ica-handlare) och fokus ska ligga på service.

Statoil – Matbutik
Shell – 7/11 dvs matbutik
Jet – Ingen service
St1 – Ingen service
OKQ8 – mer biltänk men inte den bästa serviceinrättningen

Tanken med Gulfs bensinmackar ska vara att hjälpa folk med byte av vindrutetorkare, tankning, kolla olja och annat som många kan känna sig osäkra på. Det här går helt i linje med oss på Lilla Gumman där inga frågor är dumma. Man kan behöva hjälp med lite vad som helst och jag tar emot er med öppen famn.

Just nu finns det bara en mack och den är placerad i Skellefteå. Fler kommer att komma då ett 100-tal stationer etableras i hela Sverige, den första i Skellefteå med Kalle Lindhs station på Mackvägen vid E4. Därefter är ytterligare ett tiotal klara för lansering under våren i Stockholms- och Göteborgsområdena, Skåne, Småland och Norrland.

Jag hoppas det kan bli lite av en samlingspunkt för veteranbilar så man kan sitta och ha lite “carspotting” medan man mumsar glass på sommrarna.

Har ni några egna minnen från gamla bensinmärken??

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *