2018 – Året då allt hände!

2018 – Året då allt hände!

Editors choice
3

Dags att sammanfatta 2018. 2018 var verkligen året då allt hände för mig. Förmodligen det bästa året i hela mitt liv. Äntligen har jag hittat mig själv och vad jag är menad att göra. Välkomna in till Åsas 2018 i bilder.

Januari

Startade året genom att få min examen från Nackademin och är numera utbildad “Digital Strateg”. I december 2017 var jag på intervjuer på Blocket och strax innan julledigheterna fick jag ett JA! Den 15 januari var min första dag.

Jag hann jobba en vecka innan jag drog till Östersund och föreläste om smarta hemmet på en bomässa. Tur att de på mitt jobb har full förståelse för min sidobusiness också. 🙂

Älskar när jag får dela tidningssida med andra profiler som jag anser vara så mycket större än mig!

Februari

Hängde med syster och systerson en del. Det är två av mina absolut viktigaste människor i mitt liv. Jag tankar energi genom att hänga med dem och det är så viktigt.

Kärlek!

Var också på Nyhetsmorgon för att prata om sportlovskul. Allt från fotmassage till yxkastning fick komma med.

Här trivs jag!

Mars

Började mars med att hänga på Webdagarna där jag plockade med mig kunskap och insikter till Blocket. Första gången för mig (pga kostnaderna) men väldigt intressant.

Aaron fick sin första cykel och vi testade så klart. Mamma och pappa försökte meka lite också.

Det krävs två vuxna för att ändra sadelns höjd!

Min sambo fyller år i april men hans present kom lite tidigare. Jag bjöd honom på en middagsupplevelse som heter duga. Vi besökte nämligen Le Petit Chef, en otroligt häftig interaktiv upplevelse med grymt god mat, dryck och känsla. Wow!

Dessert

April

Året då jag äntligen hittade tillbaka till Sats. Förmånerna på min arbetsplats är väldigt generösa och ett Sats-kort gratis är bara en av dessa. Här står jag och min bästa vän i hela världen, Magdalena, och visar upp vår viktnedgång och träningsglädje på Sats Hötorget.

Partypatrullen på jobbet anordnade en barndag på kontoret och jag släpade dit syrran, hennes man och Aaron för lite bus. Det var ballongdjur, korv med bröd, godis, tv-spel och ansiktsmålning. Aaron valde att se ut som sin stora idol..

Aaron är min hjälte!

April var också månaden då jag plockade ut min NYA fina bil. Den första bilen jag “köpt” som ny. Tidigare hade jag bara haft begagnade ras som spenderat mer tid på verkstan än på vägarna så jag unnade mig en privatleasing och det blev en Audi Q2. Du kan läsa min guide om privatleasing här.

Nej, det är inte en myt.

Maj

I maj tog Blocket över ett helt flygplan och drog på konferens till San Sebastian. En ort jag ärligt talat aldrig hade hört talas om. Men orten är känd för mat och jag är inte en matfantast. Jag fastställde en sak under resan, jag gillar inte alls Pinchos. Fy fasen vad äckligt det var. Levde på vitt vin dessa dagar. 🙂

Stranden ska vara en av världens bästa tydligen.
En dag hade jag svår migrän och skippade bergsvandringen. Orkade inte med så mycket men tog en paus på stranden.
Uppe i bergen käkade vi middag på en vingård. Otroligt fantastiskt.
Min närmsta chef som är helt amazing.

Jag fick ett gigantiskt kit från Turtle Wax som resulterade i biltvättsguide som du kan läsa här.

Fick äran att gå på premiären av TomTits uställning om dinosaurier. Tog med sambon, syrran, svågern och lilla Aaron. Men jag hade minst lika kul som Aaron.

Hilfe!!!
Hittade en vindtunnel som jag ÄLSKADE! Stod där aslänge. Vad är det med storm som lockar så mycket? Hahaha!

Trädgården vaknade till liv, möblerna togs fram. Nu jävlar!

Juni

Jag chippade mig. Alltså satte in ett chip i handen. Än så länge har jag inte använt den till någonting alls men vem vet. Just nu är det bara själva grejen att jag har chippet som är coolt. Hahaha!

Jag hängde på Facebook och jobbade med Instagram Stories-kampanjer. Himla jävla roligt var det.

Hängde en del hos min bästis i Norrtälje. Firade även midsommar här med sambon och hennes man. Underbart.

Midsommar 2018, Skebobruk, Norrtälje
Jag och Zumo njuter av solen

Var på premiären av den svenska crowdfundade filmen “Den blomstertid nu kommer” som var galet bra. Satt på VIP-balkongen med alla skådisar och de som faktiskt producerat filmen.

Var på ett Instagramevent med underbara Kajsa Stina där vi lärde oss mer om Instagram TV.

Juli

Jag var så snygg i juli. Hade gått ner i vikt, fått mycket sol på kroppen och mådde väldigt bra generellt. Så jag tog en del selfies som jag fortfarande använder. 🙂

Hissbild!!

Var på Nyhetsmorgon igen och pratade lite sommarprylar. Snackisen denna gång var så klart den gigantiska BAJSKORVEN!!

Bajskorven finns att köpa på Coolstuff.se

Den här månaden rasade bränder över hela Sverige. Det var sjukt hett och aldrig har man tänkt mer på klimathotet än nu. Jag blev livrädd och trotsade hettan för att äntligen rensa den lilla skogen på tomten. Den delen av tomten har jag inte rört sedan vi flyttade in för fyra år sedan. Det är ett berg med barrträd men framförallt består berget av död, torkad mossa, döda enar och riktigt risigt ljung. Jag sågade ner allt dött, slet bort ALL mossa och ljung och tvättade av berget med vattenslangen. Nej, vi hade inte vattenbrist i år kommun så ingen fara.

Kämpa Åsa!

Augusti
Åsa 40 år

Jag inledde augusti med att prata terminsstart i Nyhetsmorgon på TV4.

Väskor, högtalare, mixer, dator, fotoskrivare. Allt man behöver!
Solfjädrarna blev den här sommarens bästa pryl! Hittade alla på Fyndiq.
Klänningen är helt galet fin. En sköning från Daisy Dapper

Jag firade ju 40 år denna månad och en av sambons presenter var en episk konsert med Magnus Carlson som också fyllde år. Sjukt häftig upplevelse och första gången jag drack öl, nu kan jag inte sluta.

På Debaser Hornstull

Aaron visade upp sin stolthet Herbie. Han har slukat alla filmer och kan nu åka omkring i “samma” bil. Det är så stort för honom.

Det big 40!! Jag har längtat i många år efter att få bli 40. Jag har hela tiden haft en längtan att bli äldre. Jag passar inte som ung, jag är gammal i sinnet. Men.. det anser absolut ingen annan. När jag säger hur gammal jag är blir jag ALLTID bemött med uppriktig förvåning. Runt 33-36 kanske, men INTE 40. Jag är ganska nöjd med det.

När min moster köpte fel ballonger! Hahahaha!
Bjöd upp till dans på min fest, det gick så där.
Jag sa INGA presener men min släkt vägrar lyssna på mig!
Meta! Denna bild är tagen med en riktigt kamera, blixtframkallad av moster och överlämnad i ett album fyllt med bilder från festen. Underbart!
Så jävla snygg 40-åring
Mostrar och mamma var här på natten, strax efter midnatt till min födelsedag och skreksjöng och bjöd på skumpa. De dekorerade lite också. Tack.

På jobbet ville man också fira mig. Det bjöds på tårta och jag fick den mest fantastiska presenten ever. Jag är helt chockad av lycka för jag har aldrig blivit så firad och hyllad på en arbetsplats, aldrig hyllad alls alltså.

En ring från Maria Nilsdotter och skumpa

Första lektionen på salsa-kursen. Jag ville satsa mer på mig själv och gav mig denna kursen i present till mig själv. Kursen heter Salsa Lady Styling på öppen nivå på Sabor Latino. Otroligt kul att testa att dansa för sig själv, utan partner alltså, och bara fila på detaljerna.

September

Drog till ComicCon på Kistamässan.

Lade äntligen lite asfalt efter nedgrävningen av fiberkabeln. Det hade varit ett hål fyllt av skräp lite väl länge nu! Det var ganska lätt och lite kul med kallasfalt.

Jag fick chansen till provkörning av absolut senaste modellen av Ford Mustang. Tog den på en lite längre tur till Lindesberg för att hälsa på delar av sambons familj. Njuter av raksträcka på en mindre väg i skogen, solen skiner, inga bilar i sikte drar på lite för att höra motorn vråla. Vips ser jag något längre fram och ser på en nanosekund att det är snuten. Blir invinkad.. Du kan läsa mer om det här.

En av mina bästa bilder.

September

I september verkade jag inte göra så himla mycket. Bildgalleriet ekar tomt så när som på ett test av en mobil. Antar att jag hade mycket att göra på jobbet och så tränade jag ju typ fem dagar i veckan.

Galaxy Note 9 – läs testet här

Oktober

I oktober åkte jag till London. Jag blev antagen till ett projekt som spänner över alla Schibsteds bolag i hela världen. Projektet heter Change Makers och vi sstartade med en kick-off i London. Här kan ni läsa om hur min första dag var. Ta fram näsduken för du kommer skratta.

Den här dagen asså!
Två dagars konferens i London, klart man åker lite tidigare dagen innan. Jag bokade en biljett till en musikal jag längtat efter att få se – Lejonkungen, bra plats, dyr biljett men wtf liksom?!
Planet går 11.15 vilket ger mig gott om tid att ta expresståget till Paddington, promenera i 20 min till hotellet, checka in, gå en liten shoppingrunda och sedan gå på musikal. Grym dag tänkte jag.
Planet gick aldrig. Efter en dryg timme av försening och förvirrad flygplatspersonal så ställdes planet in, tekniska problem. (visst, man kan vara lite arg men hade man hellre hoppat in i ett flyg som är trasigt..?)
Under denna tid har jag fått njuta av några 45-50 taggare poppa gubbrock på en högtalare samtidigt som det är säkert 20 st ortodoxa judar som ber i form av hyfsat unison skönsång. Voine.
Tar min värdecheck på 100 kr och käkar lite taco och tar en öl, blev ombokad på ett plan 15.25. Det planet gick, lite sent, men det gick.
Medan jag var på Arlanda satt jag och planerade och kalkylerade hur jag skulle hinna med det jag tänkt. Jag hade full koll på hur lång tid det tog att gå från Paddington till hotellet, från hotellet till teatern men hur jag än vände och vred på det kändes det som en omöjlig uppgift. MEN.. om flyget tar igen tid, om det är lätt att hitta expresståget och om jag pinnar på sedan mot hotellet så går det faktiskt.
När vi närmar oss London märker jag att vi i 30 min bara cirkulerar i luften, kö. Shit. 😫
Landar, hinner gå på toa och sedan köpa en biljett till expresståget och då kommer min väska lagom i tid. Jag följer skyltarna mot expresståget och tänker mig något som Arlanda Express. HELL NO! Det tog fucking 20 min att ta sig till tåget! När jag når plattformen ser jag tåget gå…. Får vänta 15 min på nästa. Det är fan inte sant! 😂
På Expresståget försöker jag desperat att få båda mina iPhone att gå över från 3G till 4G men det GÅR INTE! Kommer fram till Paddington, tar mig ut på en gata, inga mobiler får 4G, Google Maps protesterar – PÅ BÅDA TELEFONERNA. Jag inser att det är kört. Jag hinner inte till hotellet på något sätt, jag får ta min stora oranga resväska ner till tuben.
Var så stressad att jag rörde till allt den hjälpsamme mannen berättade men tillslut lyckas jag köpa en biljett och förstå att det är den bruna linjen som gäller.
Kommer fram till den station jag var rekommenderad men kliver ut på fel uppgång (vet jag nu, inte då 😏) Varför har London inte fattat det briljanta med rulltrappor och hissar i t-banan? Fattar ni hur tungt det blir att släpa en resväska i alla jävla trappor? Jag vet!
Upp kommer jag men Google maps och 4G lyser med sin frånvaro. Den kan tala om vart jag är men inte vart jag ska så jag får traska runt på torghelvetet åt alla möjliga håll för att se den blå pluppen röra sig åt rätt håll, sedan är det bara att pinna på för nu är det kanske 25 min till showstart och det är en bit.
Kommer fram med svetten rinnandes längs kroppen, iförd träningstights och en munktröja som det står Dirty Dancing på och försöker kolla om jag kommer in med min stora väska?!
Då kommer bombhunden!!!!
Jag är nu så trött och sönderstressad att jag liksom inte ens reagerar. Hunden sniffar på, hittade ingen bomb, jag får komma in. Klämmer mig in på plats och får njuta av en helt MAGISK musikal som jag kan se tusen gånger om.

Väl på min plats mitt i smeten.
Nästan alla nationaliteter i en och samma bild.
Mitt bästa reseköp. När jag reser har jag oftast två mobiler, en smart klocka, en ipad och/eller en dator. Antal uttag på vissa hotell är typ 2 så jag tog en adapter och köpte denna USB-hub. Bästa jag gjort.

Sedan var jag på Hem, villa & Bostadsrättsmässan i Älvsjö. Jag föreläste och satt på rådgivningstorget hela helgen och det var superkul. Livesände en av mina föreläsningar, första gången. 🙂

Jag tog även allt mitt material och skapade en 60 min föreläsning om smarta hemmet, VR, AR och AI och drog den för alla som ville inom Schibsted Sverige. Så himla roligt.

Jag fotade vår altan och balkong då en renovering skulle ske under november. Hela altanen var rutten och behövde bytas.

Jag drog till Amsterdam för att kolla in en ny bil och livesända för Byt Bils fans på Facebook.

November

Renoveringen av altan och balkong drog igång. Det tog drygt en vecka så var allt på plats. Nu är för mycket snö för att visa resultatet, det får ni se närmare våren.

Det var också dags för nyhetsmorgon igen. Ett riktigt favoritämne på agendan – julljus! Jag älskar verkligen det här inslaget eftersom jag bor i hus och kan smycka trädgården med allsköns lysande ting. I år överträffade jag mig själv med självsnöande granar och uppkopplade lampor till granen. Läs hela inlägget, se filmen och få inköpslistan här.

Jag passade på att dra till Wien för att lyssna på en episk konsert. Det var Huawei som bjöd in till en konsert som tolkade norrskenet. Otroligt magiskt att sitta i en sådan konsertlokal som vi satt i och lyssna på det episka musikstycket. Inte nog med det, vart också inackorderad på ett redigt lyxhotell där man inte fick bära något själv och fick personlig eskort till drottningsviten av någon snubbe från receptionen. Han passade på att berätta om tidigare ägarna och om husets historia. Älskar sådant. Kändes lite patetiskt dock när väskbäraren sedan kom med min lilla kabinväska och la in i min walk-in-closet! Hahaha! Men jag sov kungligt.

Sedan gick vi på nattklubb, tydligen Wiens hetaste klubb. Den var så klart abonnerad till oss och vi fick en massa mat, fri bar och underhållning.

Sedan drog jag till Lissabon för 9485604235 gången. Okej, lite överdrivet men jag har varit där så mycket nu. Den här gången testade jag en Peugeot och lapade lite sol emellanåt.

Älskar att ta bilder från flyget. Det är alltid så magiskt vackert upp ovanför molnen.
Ni råkar inte ha några män över vi kan ställa på scenen??
SOOOOOOOOOOL!

December

Julens månad. Jag firade en älskad lite unge. Aaron fyllde 4 år och hade kalas med spindelmannentårta. Vilken lycka. Den här killen älskar jag helt villkorslöst.

Sedan svepte december förbi i en rasande hastighet och julafton var plötsligt här. Vi firade hos oss som bor störst och vi var totalt 11 personer. Sambon agerade tomte och Aaron har ännu inte listat ut det. 🙂 Bra kämpat.

Tomten, Aaron, syster Melody och en bit av svågern Tomas.
Jag med en BärgarBerra. Drar den historien sen. 🙂

Med detta vill jag tacka för det mest sjuka året ever, där allt bara har varit bra. Inga större negativa händelser, inga svårigheter, inga ekonomiska bekymmer. Jag älskar livet.

Ser fram emot ett episkt 2019!

Your email address will not be published. Required fields are marked *