Elbil med 1090 hästar och räckvidd på 80 mil

Elbil med 1090 hästar och räckvidd på 80 mil

QuantF

Halleluja för elbilar. De är väldigt roliga att köra, i alla fall om man har en med lite bättre räckvidd än den lilla Up jag testade. 

Här kommer en ny modell, Quant F, från NanoFlowcell i Lichtenstein. Eller ny och ny, den visades upp som koncept, bara som ett skal på bilmässan i Genevé förra året, i år kommer de tillbaka och visar en nästan produktionsklar modell.

Det vi vet i dag är att den har en toppfart på 300 km/h och har inte mindre än 1090 hästkrafter.

Saxat från Aftonbladet

Quant ska inte rymma något stort batteri. I stället har företaget bakom modellen, NanoFlowcell, vidareutvecklat en nygammal teknik med flytande elektrolyt som ska skapa ström – och göra räckvidden på 80 mil möjlig. Det handlar om joniserade vätskor i två tankar om totalt 500 liter, och när ”batteriet” tar slut ska man kunna tömma ur den ”förbrukade” vätskan och fylla på med ny fulladdad. Därmed slipper föraren långa laddtider och kan fortsätta på 80 nya mil.

När NanoFlowcell drar igång produktionen är inte avslöjat, men förhoppningsvis avslöjas mer på årets upplaga av Genève-salongen i mars månad.

About author

Åsa Wallenrud

Med över 10 års erfarenhet som skribent inom teknik, prylar och bilar levererar jag nyheter och tester baserat på vad jag gillar och använder. Bloggen är helt oberoende, inga betalda samarbeten sker, och jag skriver med ett lättare språk för att alla ska känna sig inkluderade. Hitta mig på alla sociala medier med mitt vanliga namn och hör gärna av dig om du har något på hjärtat.

Your email address will not be published. Required fields are marked *