Högtryck på trä? Hur funkar Kärchers altantvätt?

Högtryck på trä? Hur funkar Kärchers altantvätt?

0

Jo det ska jag berätta tänkte jag. Att jobba med hötryck är väldigt kul och det fungerar på mer ställen än man tror, om man använder rätt tillbehör. 

På framsidan av vårt hus finns det en liten yta, som en slags uteplats, där vi har lite sittplatser för tillfälliga gäster eller där vi kan ta en paus i trädgårdsarbetet. Ganska mysigt men lite väl öppet mot grannarna. Den här ytan har trä som är gammalt och tyvärr aldrig har tagits hand om så den är ganska uppluckrad och var full med mossa och skit när vi flyttade in.

Kärcher K5 och altantvätten

Jag har använt Kärcher K5 och till den har jag kopplat en altantvätt T 400 Plus samt rengöringsmedel för trä.

Jag började med att bara blöta upp trät med vanlig vattenslang. Sedan satte jag i gång med altantvätten som ställdes in på SOFT. Man får ju inte ha högtryck på trä för då slår man sönder trät och trycker in vattnet vilket orsakar större skada än nytta. Altantvätten funkar som så att vattnen kommer ur några munstycken och dessa sätter i sin tur i gång borstarna som då gör jobbet. Det är lätt att förflytta över trät, men hela den delen var lite för lång för mig så jag fick böja ner allt rätt mycket. Man ska hålla den i rörelse hela tiden för att inte orsaka märken, ringar eller att det blir ojämnt och de var inga problem då den nästan flyter fram.

Ni ser på bilderna skillnaden före och efter. Jag har också använt Kärchers trärent som ska motverka ny mossbeläggning.

Resultatet

På den här uppluckrade altanen vart det rent men inte så superfint. Jag är övertygad om att det blir ett strålande resultat på en finare altan som bara behöver tvättas och skyddas mot framtida mossbeläggningar. Den var lätt att använda, lite knepigt i början att få till alla delar men till slut så gick det bra. Har använt på fler ytor för att vårstäda varje år.

Tryck (bar/MPa): 20 – max. 145 / 2 – max. 14,5
Vattenkapacitet l/tim: max. 500
Ytkapacitet (m²/tim): 40
Temperatur (°C): upp till 40
Effekt (kW): 2,1
Vikt utan tillbehör (kg): 13,3
Mått (l x b x h) (mm): 349 x 427 x 867
Frekvens Hz: 50
Nätspänning V: 230

FÖRE

MED TRÄRENT

UNDER

EFTER

5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *