Jabra sport Pulse, de bästa lurarna just nu

Jabra sport Pulse, de bästa lurarna just nu

0

1

Jabra har alltid legat bra till hos mig, de har en perfekt balans mellan komfort och ljud. Dock har de lite att jobba på vad gäller design. 

Nu har jag testat Jabra Sport Pulse Wireless som är något av det bästa jag testat vad gäller in-ear. Lurarna är trådlösa och tanken är att det ska vara ett par sportlurar men jag använder dem mest som  vardagslurar.

Vad är det som gör dem lämpliga för sport?

Ja för det första, de mäter pulsen – i örat!! Funkar superbra och tillsammans med appen Jabra Sport så får du bra koll på dina pass. Du har massor av möjligheter att ställa in löprundor, puls (maxpuls osv.). Appen pratar med dig under tiden för att kommunicera hur lågt du gått/sprungit vad din puls är och hur snabbt du rör dig. Om du ställt in en max- och minpuls så säger den till när dessa är uppnådda och be dig öka eller sakta ner.

De är också konstruerade för att klara svett, grus och hård träning i enlighet med amerikanska militärens standard. Det ni!!

2

Passform och design

Det medföljer en påse gott och blandat för att du ska hitta den bästa passformen. Det är viktigt att de sitter bra eftersom de ska kunna mäta din puls. När du laddat ner och öppnar appen första gången kommer det göras ett test för att se om den kan hitta pulsen. Om inte kommer den rekommendera vad du ska göra. Man får liksom springa på stället och hoppa för att se om lurarna sitter bra även då.

Jag som är oerhört kinkig när det kommer till in-ear modeller måste erkänna mig besegrad. Jabra har vunnit kriget mot mina öron i alla fall.

Det sköna är också att de är lätta och har bara en liten sladd som man har i nacken. Du har ju även mic och knappar för att styra en massa saker, men som vanligt är dessa anpassade för Apple så jag kan bara svara i telefon, lägga på och höja/sänka volymen. Men det är okej..

Designen.. Jag är ju inget fan av gult med det är Jabras signaturfärg så det kan jag nog inte påverka så mycket. I övrigt är modellen väldigt diskret i svart.

Pris: 1 799 kronor

För mer information!

Så funkade pulsmätaren under ett intervallpass

Varannan springa på stället på olika sätt, varannan styrka. 30 sek på varje, tre varv. I ca 40 minuter körde jag och jag kan INGET om puls men kollade igenom och detta är resultatet. Då och då kom en röst in som sa hur långt jag tagit mig, hur fort och hur länge. Här nedan ser man mer i detalj. Det var kul att se att jag ”sprungit” 2,9 km på ett och samma ställe..

4

Nu blir det kul att jämföra mot andra pass och se skillnader. Jag kan inte det där med at pulsträna, vet inte vad det innebär men kanske blir man sugen på att ta reda på det.

Ja okej, jag kunde inte hålla mig. Kollade upp vad min maxpuls är och det är 208. Så jag var 26 under mitt max.. Där ser man.

Jag räknade enligt Försvarshögskolans uträkning:

Maxpuls – När hjärtat slår max antal slag per minut (maxpulsen kan man ej träna upp utan är bestämd) För att beräkna din maxpuls: 210 – halva din ålder, tex 34 år ger 210-17=193

220 – ålder för män

226 – ålder för kvinnor

3

4.5 / 5 stars     

Your email address will not be published. Required fields are marked *