NYHET! Huawei P40 series

NYHET! Huawei P40 series

0

NYHET! Huawei P40 series

I dag lanserades Huaweis senaste mobil P40 i tre olika varianter. Här kommer en snabb genomgång av kamerafunktionerna.

 – Huawei P-serien har alltid stått för att vara estetiskt innovativ och för att kunna leverera en bildprestanda i yttersta framkant. Serien representerar det allra bästa av industridesign och teknik. Med en banbrytande sensor, kameraoptik från Leica, kraftfullt chip-set och Huawei XD Fusion så är P40-serien inte ett undantag. Serien visar tydligt var Huawei står och ger alla användare möjlighet att förverkliga sin kreativa vision, säger Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group.

Huawei P40 PRO+ i keramisk vit och svart.

Kameran är så klart i fokus

De slår på stora trumman för kameran, som skiljer sig lite beroende på modell, men det gör de rätt i. Huawei har alltid levererat det bästa jag sett i kameraväg och jag är så taggad på att testa den här oi P40 PRO+ helst. Kamerasystemet finns tillgängligt i tre olika konfigurationer – trippelkamera, quadkamera och pentakamera. Funktionerna i Leica Quad Camera-systemet för Huawei P40 Pro har också utvecklats med kraftfullare SuperSensing Cine kamera och 3D Depth Sensing kamera för att kunna stödja en 50x SuperSensing Zoom. I Huawei P40 Pro+ ingår SuperZoom Array, vilken stödjer 10x optisk zoom och 100x maximal digital zoom.

Huaweis Ultra Vision Sensor ingår i alla seriens mobiler. Sensorn är 1/1,28 tum stor diagonalt och stödjer så kallad pixelbinning för att uppnå en pixelstorlek på 2,44 mikrometer. Pixelbinning är en process som innebär att sensorn kombinerar data från närliggande pixlar vilket resulterar i en bättre bild. Sensorn har även Octa PD AutoFocus för att kunna ge snabb fokusering när som helst på dagen och Huawei XD Fusion Enginge som med hjälp av AI ser till att detaljerna i bilderna är exakta oberoende ljusförhållande.

Huawei p40 svart

I Huawei P40 Pro ingår 5x optisk zoom, 10x hybrid zoom och 50x maximal digital zoom. I Huawei P40 Pro+ finns en 100x Super Zoom Array som med sin nya periskopdesign reflekterar ljus fem gånger och som förstärker ljuset med 178 procent för att kunna stödja en 10x optisk zoom.

40 MP Supersensing Cine-kameran i Huawei p40 Pro och Huawei P40 Pro+ har en ultravidvinkellins som motsvarar en brännvidd på 18 mm och en 1/1,54-tums bildsensor som stödjer samma 3:2 bildförhållande som är populär bland spegelreflexkameror i fullformat.

Huawei P40-serien stöder bokeh-simulering för video i realtid. Genom att efterlikna en fullt öppen bländare på ett objektiv så skapar den här funktionen en skärpeffekt som lyfter fram huvudobjektet i en film och lämnar bakgrunden oskarp. Telefotokameran tar högupplösta zoombilder samt 4K timelapse-filmer. Den nya serien har även Audio Zoom som gör det möjligt att samtidigt zooma in på en ljudkälla och förstärka ljudet.

Operativsystemet EMUI 10.1 introducerar ett antal nya funktioner som ger en mer sömlös AI-upplevelse. Genom Huawei Share kan användaren enkelt dela filer, dela uppkoppling och dela sin skärm med mera.

Hur går det med apparna nu?

Huaweis AppGallery växer också när P40-serien lanseras. AppGallery innehåller numera ett flertal svenska appar och fler är på väg att lanseras. Därtill, utöver alla appar som finns tillgängliga i AppGallery så finns andra möjligheter att enkelt komma åt populära sajter eller tjänster. Till exempel kan användaren via sin browser skapa egna genvägar som placeras som ikoner på startskärmen. De allra flesta företag som är aktiva på den svenska marknaden har idag en mobilanpassad websida som fungerar precis som appen.

Pris och tillgänglighet

Huawei P40 och P40 Pro kommer att finnas tillgänglig för beställning från och med den 26 mars, och tillgänglig i butik från och med slutet av april månad.

Rekommenderat cirkapris för P40 är 8 490 SEK och rekommenderat cirkapris för P40 Pro är 10 990 SEK.

Huawei P40 Pro+ kommer preliminärt att finnas tillgänglig från och med juni. Lokalt pris ej bekräftat.

Läs andra tester och artiklar om Huawei.

Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *